Πολιτική

Οργισμένη απάντηση Φίλη για το «λίαν καλώς» και τις υποτροφίες

2392317.jpg

Οργισμένη απάντηση δίνει με ανακοίνωσή του ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, με αφορμή δημοσιεύματα για την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και αλλάζει το κριτήριο απονομής υποτροφιών στους προπτυχιακούς φοιτητές, χαμηλώνοντας το όριο βαθμολογίας στο «Λίαν καλώς».

«Δίνουμε για πρώτη φορά μετά από χρόνια υποτροφίες στους φοιτητές μέσω του ΙΚΥ και αντιδρούν γιατί διευρύνουμε τα κριτήρια, ώστε να συμπεριληφθούν περισσότεροι δικαιούχοι και να μην απολεσθούν ευρωπαϊκοί πόροι. Αν δεν το κάναμε, θα κατηγορούμαστε ότι τασσόμαστε εναντίον της αριστείας», σημειώνει ο υπουργός Παιδείας.

Για το θέμα των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και όσους υποστηρίζουν ότι το υπουργείο «κόβει τα βιβλία από τους φοιτητές» ο υπουργός απαντά ότι «αν δεν το κάναμε, θα κατηγορούμαστε ως υπέρμαχοι του σπάταλου κράτους».

Σχετικά με τις αιτιάσεις ότι με τους ελέγχους στην ιδιωτική εκπαίδευση το υπουργείο επιχειρεί «να κλείσει τα ιδιωτικά σχολεία» ο κ. Φίλης σημειώνει πως «αν δεν το κάναμε, θα μας κατηγορούσαν ότι αδρανούμε ή ότι καλύπτουμε παρατυπίες όπως τα πλαστά πτυχία».

«Προωθούμε ώριμες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και αξιοποιούμε στο μέγιστο βαθμό το μόνιμο προσωπικό και αντιδρούν με μοναδικό επιχείρημα ότι ετοιμαζόμαστε δήθεν να μειώσουμε δραματικά τις προσλήψεις αναπληρωτών. Αν δεν το κάναμε, θα κατηγορούμαστε –δικαίως– για αναποτελεσματικότητα και κακή διαχείριση των πόρων. Αλήθεια, τι θέλουν επιτέλους;», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Φίλη.

«Άλλη μια απαξίωση της αριστείας»

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς με αφορμή τη χθεσινή εκπρόθεσμη τροπολογία του υπουργού Παιδείας, η οποία εκτός άλλων αφορά και τις υποτροφίες του ΙΚΥ, έκανε στο περιστύλιο της Βουλής, την ακόλουθη δήλωση: «Η εκπρόθεσμη τροπολογία του κ. Φίλη αποτελεί άλλη μια απαξίωση της αριστείας. Απαξίωση η οποία φαίνεται, είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top