Πολιτική

Οργισμένος με τον Γκαλμπρέιθ ο Χουλιαράκης – Απίστευτες φαιδρότητες

253EB519B3A2B31F7CC9B9C0983159E0.jpg

“Ποιος είναι ο κ. Γκάλμπρειθ; Είναι απίστευτες φαιδρότητες αυτά που λέει. Είναι ανεκδιήγητοι δονκιχωτισμοί από έναν άνθρωπο που δεν έχει απολύτως καμία θεσμική θέση”

Στη φουλ επίθεση εναντίον του επικεφαλής της ομάδας συντονισμού του Γιάνη Βαρουφάκη, πέρασε ο Γιώργος Χουλιαράκης, μία ημέρα μετά τις αποκαλύψεις «φωτιά» του Τζέιμς Γκαλμπρέιθ σχετικά με το περιβόητο Plan B που φέρεται να σχεδίαζε ο πρώην υπουργός οικονομικών.

Προκληθείς από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που είχαν βάλλει νωρίτερα κατά ριπάς εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ανέλαβε να υπερασπιστεί την κυβέρνηση δια της δριμείας επιθέσεως στον συγγραφέα του «βιβλίου βόμβα».

Ο κ. Χουλιαριάκης εμφανώς ενοχλημένος χρησιμοποίηση βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του κ. Γκαλμπρέιθ, κάνοντας λόγο για «φαιδρότητες» και «τυχοδιωκτισμούς», ενώ διερωτήθηκε με σκωπτική διάθεση «ποιος είναι ο κ. Γκαλμπρέιθ;».

Ο ίδιος επιχείρησε να πάρει σαφέστατες αποστάσεις από τον Τζέιμς Γκαλμπρέιθ και το Plan B, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι δεν είχε ουδεμία σχέση μαζί του, ενώ επιχειρώντας να βγάλει «λάδι» και την κυβέρνηση, υποστήριξε ότι προσωπικά δεν τον είχε δει ποτέ σε συσκέψεις ως επικεφαλής της τεχνικής διαπραγμάτευσης.

«Ο κύριος Γκαλμπρέιθ δεν είχε απολύτως καμία θεσμική θέση και δεν βρέθηκα ούτε σε μία σύσκεψη με αυτόν παρόντα από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2015 που ήμουν επικεφαλής της τεχνικής διαπραγμάτευσης. Ποιος είναι ο κ. Γκαλμπρέιθ; Είναι απίστευτες φαιδρότητες αυτά που λέει. Είναι ανεκδιήγητοι δονκιχωτισμοί από έναν άνθρωπο που δεν έχει απολύτως καμία θεσμική θέση. Θα ήθελα να μας πει με ποιους συμμετείχε, σε ποιες συσκέψεις, ενώ δεν είχε συμμετοχή από Απρίλιο έως Αύγουστο 2015 και καμία θεσμική σχέση με τη διαπραγμάτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ανεβάζοντας τους τόνους.

Του εκνευρισμού του κ. Χουλιαράκη είχαν προηγηθεί αιχμηρά σχόλια βουλευτών της αντιπολίτευσης όπως αυτά του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε μιλήσει για «μεθοδευμένη υπονόμευση της δημοκρατίας» και βασιζόμενος στις αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ είχε συμπεράνει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε λάβει από αλλού εντολή για το Plan B, φωτογραφίζοντας μάλιστα τον πρωθυπουργό. Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και ο Γιάννης Βρούτσης από τη ΝΔ, σχολιάζοντας ότι δεν ήταν «διόλου τυχαία» η επίσκεψη του πρωθυπουργού δύο μέρες πριν από το ελληνικό δημοψήφισμα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ καταλόγισε στον κο Χουλιαράκη ότι γνώριζε τα σχέδια Βαρουφάκη.

Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, πριν σχεδόν 1 χρόνο στη Βουλή, επικαλείται στο μεταξύ ο Γιάνης Βαρουφάκης για να δικαιολογήσει το Σχέδιο Β που προετοίμαζε με τον Τζέιμς Γκαλμπρέιθ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top