Διεθνή

Όταν ο θάνατος αφήνει το σημάδι του

people1.jpg

Εικόνες ανθρώπων που έφτασαν πολύ κοντά στον θάνατο, τον ξεγέλασαν και σήμερα δείχνουν τα σημάδια του πάνω στο σώμα τους. «Όταν ο θάνατος αφήνει το σημάδι του» είναι το όνομα του πρότζεκτ της βρετανίδας φωτορεπόρτερ Emily Goddard.

Η φωτορεπόρτερ θέλησε να παρουσιάσει τις πληγές ανθρώπων μαζί με τις ιστορίες που τις συνοδεύουν. Όπως εξηγεί η ίδια στην Daily Mail, πέρα από το σημάδι που έχει μείνει χαραγμένο πάνω τους, επιχειρεί να προσεγγίσει και την συναισθηματική ζημιά που τους προκάλεσε το εκάστοτε ατύχημα. Είτε επέζησαν από μία ασθένεια ή μετά από  ένα σοβαρό ατύχημα τα «μοντέλα» της Emily βίωσαν μία δοκιμασία.

Gezz

people2.jpg

Φωτογραφίζεται έξι βδομάδες αφού υπεβλήθη σε τομή λεμφαδένων. Είχε καρκίνο στο στομάχι.

Mike

people3.jpg

Ύστερα από ένα σχεδόν θανατηφόρο ατύχημα από μηχανή, οι γιατροί δεν περίμεναν πως θα καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή. Το ατύχημα έγινε το 2009 και ακόμα έχει το σημάδι πάνω του που του θυμίζει πόσο κοντά έφτασε στο θάνατο. Μία ουλή στο χέρι του ξεχωρίζει ανάμεσα στα πολλά τατουάζ του.

Jamie

people4.jpgpeople5.jpg

Στρατιώτης του τάγματος των αλεξιπτωτιστών, σχεδόν κάηκε ζωντανός κατά την διάρκεια πυρκαγιάς σε αεροσκάφος που το οδηγούσε μόνος. Κατάφερε να πηδήξει από το αεροπλάνο όταν εκείνο βρέθηκε σε ύψος 5 μέτρα πριν από το έδαφος. Πέρασε 6 μήνες σε κώμα, υπεβλήθη σε 55 επεμβάσεις με τους γιατρούς να του δίνουν ελάχιστες πιθανότητες ζωής.

Ben

people6.jpg

Έπαθε ιγμορίτιδα η οποία εξελίχθηκε σε θανατηφόρα εγκεφαλική μόλυνση και τελικά έκανε επέμβαση στο κεφάλι.

Floss

people7.jpg

Υπεβλήθη σε εγχείρηση σπονδυλοδεσίας.

Η Emily Goddard εξηγεί πως οι παραπάνω εικόνες αποδεικνύουν πως η εμμονή μας με την εξωτερική εμφάνιση και την δημιουργία μιας εικόνας, συχνά μας κάνει να ξεχνάμε ότι αυτό που είμαστε πραγματικά δεν ορίζεται απαραίτητα από αυτό που δείχνουμε. Αυτοί οι άνθρωποι ξεπέρασαν κάποια τραγικά περιστατικά και ακόμα μπορούν να χαμογελούν και να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top