Διεθνή

Όταν ο Τραμπ «έσταζε μέλι» για την Χίλαρι Κλίντον

4DCECA98DE8992862C29557EB74A2F0C.jpg

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να εξαπολύει “πυρά” κατά της Χίλαρι Κλίτον, αλλά το 2008, εν μέσω της «κούρσας» για τις προκριματικές των Δημοκρατικών, έλεγε ότι η Κλίντον «θα γινόταν καλή πρόεδρος».

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να εξαπολύει “πυρά” κατά της Χίλαρι Κλίτον, αλλά το 2008, εν μέσω της «κούρσας» για τις προκριματικές των Δημοκρατικών, έλεγε ότι η Κλίντον «θα γινόταν καλή πρόεδρος». Η Wall Street Journal θυμήθηκε αυτά τα καλά λόγια που είχε πει ο επιχειρηματίας, στο ραδιόφωνο, όταν από το 2004 έως το 2008 έκανε ένα καθημερινό σχόλιο περίπου ενός λεπτού.

Σε αυτό μιλούσε για τα πάντα, από τα τατουάζ- που δεν του αρέσουν- μέχρι τις περιπέτειες του Μάικλ Τζάκσον για παρενόχληση ανηλίκων, ζήτημα για το οποίο είχε πάρει το μέρος του σταρ της ποπ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, πολλές απόψεις του έχουν αλλάξει από τότε.

Σαν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές έχει μιλήσει για απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στη χώρα, εκφράζοντας την ανησυχία ότι μπορεί να θέλουν να φέρουν τη Σαρία στις ΗΠΑ. Ωστόσο, σε ένα από τα ραδιοφωνικά σχόλιά του το 2008 είχε μιλήσει για την ιστορία ενός Σαουδάραβα ο οποίος πήρε διαζύγιο, χωρίς να πάει στο δικαστήριο, με την αιτιολογία ότι η σύζυγός του είχε μείνει μόνη της με έναν άνδρα, τον παρουσιαστή της εκπομπής που παρακολουθούσε στην τηλεόραση.

«Οι άνδρες στη Σαουδική Αραβία έχουν την εξουσία να χωρίσουν τις συζύγους τους χωρίς να πάνε στα δικαστήρια. Υποθέτω ότι αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται προγαμιαία συμβόλαια. Όχι δικαστήρια, όχι δικαστές. Η Σαουδική Αραβία ακούγεται σαν ένα πολύ καλό μέρος για να χωρίσεις», είχε πει.

Σχετικά με την Χίλαρι Κλίντον, στις αρχές του 2008, όταν εκείνη μονομαχούσε με τον Μπαράκ Ομπάμα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ο Τραμπ είχε πει: «Τουλάχιστον ένα μέλος της ομάδας του Ομπάμα είπε ότι η Κλίντον θα γινόταν καλή αντιπρόεδρος. Λοιπόν, την ξέρω και θα γινόταν καλή πρόεδρος ή αντιπρόεδρος».

Ο Ντόναλντ Τραμπ Βέβαια υποστήριζετότε το 2008 την Κλίντον και είχε διαθέσει χρήματα για την καμπάνια της.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top