Διεθνή

Πάνω από 120 αστυνομικοί τραυματίες σε ακροαριστερές ταραχές στο Βερολίνο

84F65EE75AF33C8E0A98E507C013090E.jpg

Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν στο κέντρο του Βερολίνου από το βράδυ του Σαββάτου έως τα ξημερώματα της Κυριακής. Ογδόντα-έξι οι προσαγωγές. Η πορεία οργανώθηκε από ακροαριστερές οργανώσεις ως διαμαρτυρία για την επέμβαση της Αστυνομίας σε ένα κτήριο που βρίσκονταν υπό κατάληψη στην γερμανική πρωτεύουσα.

Περισσότεροι από 120 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και 86 άτομα προσήχθησαν κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο Βερολίνο, με την Αστυνομία να κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για «μία από τις πιο επιθετικές και βίαιες διαδηλώσεις των τελευταίων πέντε ετών».

Η πορεία οργανώθηκε από ακροαριστερές οργανώσεις ως διαμαρτυρία για την επέμβαση της Αστυνομίας σε ένα κτήριο που βρίσκονταν υπό κατάληψη στην γερμανική πρωτεύουσα. Στη διαδήλωση έλαβαν μέρος περίπου 3.500 άτομα, ενώ η Αστυνομία ανέπτυξε 1.800 άνδρες.

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια στους Αστυνομικούς, πυρπόλησαν αυτοκίνητα και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στην πόλη. Πολλοί από τους διαδηλωτές επίσης τραυματίστηκαν ελαφρά.

Από τους προσαχθέντες, τρία άτομα θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστή για συμμετοχή σε σοβαρά επεισόδια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ο αντιδήμαρχος Εσωτερικού της δημοτικής αρχής του Βερολίνου, Φραν Χένκελ, κατήγγειλε «ένα όργιο βίας της άκρας αριστεράς» και μια «κατάχρηση» του δικαιώματος της διαδήλωσης «από αναρχικούς και ταραχοποιά» στοιχεία.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top