Διεθνή

Πάνοπλοι αστυνομικοί λαμβάνουν θέσεις μάχης στο κέντρο του Ντάλας

Cm0QFbwUkAEhFuB-735x459.jpg

Τέσσερις αστυνομικοί είναι νεκροί και επτά τραυματίες από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών στο Ντάλας, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Οι αστυνομικοί δέχτηκαν τους πυροβολισμούς στη διάρκεια διαδήλωσης κατά του δεύτερου περιστατικού άσκησης θανατηφόρας βίας κατά Αφροαμερικανού, μέσα σε 48 ώρες. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ.

Ο Ντέιβιντ Μπράουν, αρχηγός της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι δύο ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν έντεκα αστυνομικούς, σκοτώνοντας τρεις από αυτούς. Στη συνέχεια, ανάρτηση της τοπικής αστυνομίας στο Twitter ανέφερε ότι κι ένας τέταρτος αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του. Τουλάχιστον ένας ακόμη αστυνομικός βρίσκεται στο χειρουργείο.

Τηλεοπτικά πλάνα από την περιοχή, δείχνουν την ανάπτυξη πάνοπλων αστυνομικών που λαμβάνουν θέσεις μάχης πίσω από οχήματα.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με την αστυνομική κοινότητα του Ντάλας, καθώς αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σήμερα το βράδυ», δήλωσε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι πυροβολισμοί δέχτηκαν 11 συνολικά αστυνομικοί εκ των οποίων οι τρεις ήταν νεκροί δύο αστυνομικοί ήταν στο χειρουργείο κι ένας ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση.

Δύο ύποπτοι έχουν τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top