Πολιτική

Παπαδημούλης και Κύρτσος για το αιματοκύλισμα στη Γαλλία

550_334_399413.jpg

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους ασύμμετρες απειλές, είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και γενικότερα στον γαλλικό λαό.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου υπογράμμισε ότι για να ακυρωθούν οι επιθέσεις των φανατικών ισλαμιστών θα πρέπει να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στη Συρία.

«Χρειάζεται να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες του διεθνούς παράγοντα για ειρήνευση στη Συρία. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ακυρώσουμε τους παλαβούς του ISIS είναι η επιτάχυνση των ειρηνευτικών πρωτοβουλιών» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι όσον αφορά την Ελλάδα θα πρέπει να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας και η σταθερότητα, που όπως είπε ήδη υπάρχουν, ώστε η χώρα να παραμείνει πόλος σταθερότητας σε μια ιδιαίτερα ταραγμένη περιοχή.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι σε αντίθεση με όσους υιοθετούν τις πολιτικές των κλειστών συνόρων και υψώνουν φράκτες, αυτό που απαιτείται είναι ευρωπαϊκή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα στους τομείς των αστυνομικών και μυστικών υπηρεσιών και της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των αρχών των κρατών – μελών.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη διεθνή συνεργασία και περισσότερη Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά το στέλεχος της Κουμουνδούρου.

Ο Κύρτσος

Στο μεταξύ, ο Γιώργος Κύρτσος, χαρακτήρισε την επίθεση στη Νίκαια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για ολόκληρη την Ευρώπη και ανέφερε ότι γενικότερα το κύμα τρομοκρατίας που εκδηλώνεται τους τελευταίους μήνες στη Γαλλία και στο Βέλγιο δεν είναι εισαγόμενο, αλλά «Made in Europe».

Όπως υπενθύμισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, οι επιθέσεις που σημειώθηκαν αποδόθηκαν σε πολίτες ευρωπαϊκών χωρών, δεύτερης και τρίτης γενιάς, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, οι οποίοι –όπως είπε– παραμένουν περιθωριοποιημένοι κοινωνικά και οικονομικά.

«Εφόσον είναι εσωτερικά και κοινωνικά τα αίτια της τρομοκρατίας, δεν μπορείς να νομοθετήσεις την εξαφάνισή της από τη μια μέρα στην άλλη. Πρέπει να κάτσεις να δουλέψεις στη βάση, να αντιμετωπίσεις κοινωνικές καταστάσεις να διεισδύσουν οι αρχές ασφαλείας σ΄ αυτούς τους χώρους» τόνισε ο ίδιος και χαρακτήρισε την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια «αέρα στα πανιά» της ακροδεξιάς σε χώρες της Ευρώπης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top