Πολιτική

Παπανδρέου: Το «λεφτά υπάρχουν» το λέω και σήμερα

papandreou-735x459.jpg

«Υπάρχουν δυνατότητες μιας συνένωσης πάνω όμως σε αρχές και πρόγραμμα», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του την Παρασκευή στον Real FM, μιλώντας για τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει αναφορικά με εγχείρημα επανένωσης της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.

Προϋπόθεση, σύμφωνα με τον ίδιο, για τον άτυπο διάλογο που κάνουμε και τις επαφές που γίνονται, «είναι να κατανοήσουμε ποιο είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα, γιατί υπήρξαν οι διασπάσεις αυτού του χώρου και αυτό έχει σχέση με τον τρόπου που βλέπουμε τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα».

«Χρειάζεται να υπάρξει ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα, η κρίση πρέπει να μας διδάξει, είναι να δούμε εμείς ως Έλληνες τι χρειάζεται για να φτιάξουμε ένα δημοκρατικό λειτουργικό κράτος», συνέχισε.

Υποστήριξε επίσης πως «δεν έφεραν τα μνημόνια την κρίση, η κρίση έφερε τα μνημόνια», εξηγώντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι απλώς να μειώσουμε το έλλειμμα ή να κάνουμε περικοπές, αλλά υπήρξαν βαθιές αιτίες όπως η διαφθορά η πελατειακή αντίληψη. Αυτά πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός».

«Το “λεφτά υπάρχουν” το λέω και σήμερα γιατί δεν είναι μόνο τα λεφτά», ανέφερε σε σχετική ερώτηση. «Οι πόροι που υπάρχουν… Για παράδειγμα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση -να συνεχιστεί να επεκταθεί- έφερε στο ελληνικό δημόσιο 2,5 δισ. τον χρόνο. Πόσος είναι ο ΕΝΦΙΑ κάθε χρόνο; Δηλαδή ένας ολόκληρος ΕΝΦΙΑ κερδήθηκε. Αν συνεχίζαμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις… Αυτά είναι τα λεφτά που υπάρχουν. Άρα λοιπόν τα λεφτά υπάρχουν αν φτιάξουμε ένα λειτουργικό κράτος. Αυτά έλεγα και προεκλογικά».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top