Ελλάδα

Παππάς: Δεν αλλάζουμε πολιτική στο θέμα των καναλιών

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Την ικανοποίησή για την έως τώρα πορεία του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών εξέφρασε στην Βουλή ο κ. Νίκος Παππάς  επισημαίνοντας παράλληλα ότι η πρόσφατη επιστολή του αρμόδιου για θέματα ΜΜΕ Γκίντερ Ετινγκερ δεν σχετίζεται με αδειοδοτική διαδικασία και ως εκ τούτου δεν θα ανατραπεί ο υφιστάμενος νόμος.

«Δημοσιεύματα ξεκαθαρίζουν ότι η επιστολή δεν έχει σχέση με τον αριθμό των αδειών. Το ίδιο επανέλαβε και η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το έκανε μετά από επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων. Είπε τρεις φορές ότι η επιστολή δεν έχει σχέση με το θέμα των αδειών των καναλιών» είπε ο υπουργός Επικρατείας για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι «μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως η συμμετοχή 11 υποψηφίων. Εως την 14η Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των φακέλων και θα ανακοινωθεί η λίστα των υποψηφίων που θα προχωρήσουν στην διαδικασία της δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί αρχές Αυγούστου».

Αντιπαράθεση στη Βουλή…

Είχε προηγηθεί η ερώτηση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου (Δημ. Συμπαράταξη: ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) που υποστήριξε ότι «η επιστολή Ετινγκερ  ήρθε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους. Σας λέει ότι το φάσμα έχει περισσότερες δυνατότητες από όσες δίνετε εσείς με το νομοσχέδιο για τις άδειες» ενώ πρόσθεσε πως «επίσης στο κείμενο της επιστολής υπάρχουν πολλές παρατηρήσεις σχετικά με την έλλειψη σεβασμού από την νομοθεσία σας στις Ανεξάρτητες Ρυθμιστικές Αρχές (ΕΣΡ και ΕΕΤΤ)».

«Υπό αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να λέτε ότι οι παρατηρήσεις του Ετινγκερ δεν έχουν σχέση με το νομοσχέδιό σας» προσέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Επιτέθηκε δε στον υπουργό λέγοντας ότι διακατέχεται από «κλασικό πολιτικό στρουθοκαμηλισμό» και πως είναι «υπουργός προπαγάνδας καθώς αλλοιώνει την αλήθεια».

«Στην σελίδα 27 της επιστολής ο Επίτροπος σας επισημαίνει ότι παρεμβαίνετε αυθαίρετα καθορίζοντας 4 άδειες. Σας λέει ότι παραβιάζεται την Ανεξαρτησία των Αρχών. Θα έρθει και δεύτερο χαστούκι . Ο αριθμός των αδειών που καθορίσατε αυθαίρετα είναι 4 και εδώ σας λέει ότι ο αριθμός είναι περιορισμένος. Δεν μπορείτε να μας λέτε ότι δεν έχει σχέση η επιστολή» επανέλαβε ο κ. Λοβέρδος.

Υπουργός… Βορείου Κορέας!

Στη συνέχεια οι τόνοι από την πλευρά του κ. Λοβέρδου ανέβηκαν: «Σας παρομοίωσα με υπουργό Βορείου Κορέας. Είστε μια παράταξη που δεν λειτουργεί στο πλαίσιο της Δημοκρατίας. Ο κ. Γκάλμπρεϊθ είπε ότι τον Μάρτιο 2015 εκπονήσατε το plan x για έκτακτη ανάγκη και αντι μισθών και συντάξεων θα δίνατε υποσχετικές. Στο μυαλό σας υπάρχουν αυτά που λέμε αλλά δεν τα δέχεστε. Θεωρείτε την κριτική μας παράνομη. Όμως, ρόλος του υπουργού είναι συνυφασμένος με την κριτική, πρέπει να το δεχθείτε».

Απαντώντας ο κ. Παππάς είπε «Εάν από εμάς περιμένετε να αλλάξουμε πολιτική κάνετε λάθος. Δεν θα το κάνουμε. Δεν θα παρατείνουμε το καθεστώς ανομίας στον τηλεοπτικό χώρο με «τροπολογίες βασιλόπιτας». Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν είχε αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς».

Επιστρέφοντας δε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς σημείωσε «Γιατί επιμένετε; Σε ποιους δίνετε εξετάσεις και περιμένετε να σας δουν. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα περίμενα να εγκαταλείψετε τους χαρακτηρισμούς περί υπουργού προπαγάνδας. Προς τι οι ακρότητες; Τις εκστομίζετε με αφορμή γεγονότα που σας έχουν εκθέσει» για να προσθέσει σε άλλο σημείο «η παράταξή σας έκανε το ιστορικό λάθος να ταυτιστεί με ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές και με τον Σαμαρά σήμερα κάνει τις μεγάλες γκάφες. Υποπέσατε σε μεγάλη γκάφα γιατί σπεύσατε να υποστηρίξετε ότι ψεύδομαι. Βλέπετε την μπανανόφλουδα και αντί να στρίψετε καταριέστε την τύχη σας που θα ξαναπέσετε».

Υποστήριξε τέλος ότι ο σάλος για το θέμα της διαγωνιστικής διαδικασίας οφείλεται «στις  πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται αυτά τα συμφέροντα για εφήμερη δημοσιότητα». 

Δεύτερες σκέψεις στο παρασκήνιο…

Πάντως, σε ερώτηση για τις τηλεοπτικές άδειες, οι κυβερνητικές πηγές υποστήριξαν ότι η λύση των τεσσάρων αδειών έχει προκύψει από τη διαφημιστική πίτα. «Αν στο μέλλον αυξηθεί η διαφημιστική πίτα θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε» διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές, εκτιμώντας ότι ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα φέρει περισσότερα χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top