Πολιτική

Παππάς: Είμαστε κλονισμένοι από την επίθεση της Νίκαιας

%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A3-%CE%A0%CE

«Είμαστε κλονισμένοι από την επίθεση της Νίκαιας, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, από την Ρώμη, όπου συμμετείχε μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Ξυδάκη, σε συνάντηση των ευρωπαίων, προοδευτικών υπουργών με θέμα το μέλλον της Ένωσης. «Πρέπει να υπερασπισθούμε τις αξίες μας έναντι του μίσους, τις αξίες της Δημοκρατίας, της ανοχής και ένταξης, που μετέτρεψαν την Ευρώπη στην καλύτερη περιοχή του πλανήτη», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας και τάχθηκε υπέρ πολιτικών πρωτοβουλιών για να καταστεί σαφές ότι η Ευρώπη θα διατηρήσει αυτήν την μορφή της. Ο κύριος Παππάς, ο Νίκος Ξυδάκης, και έξι συνάδελφοί τους άλλων τόσων χωρών μελών της Ένωσης, υπέγραψαν το βιβλίο συλλυπητηρίων στη γαλλική πρεσβεία στην Ρώμη και απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο υπουργός Επικρατείας, ευχαρίστησε την ιταλική κυβέρνηση για την πρωτοβουλία να οργανώσει τη σημερινή συνάντηση, αφιερωμένη στην πορεία διαμόρφωσης ενός οδικού χάρτη για την Ευρώπη. «Υπάρχει η απάντηση του μίσους και του εθνικισμού της άκρας δεξιάς, και εκείνη των συντηρητικών δυνάμεων, που θεωρούν ότι στην Ευρώπη δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα. Οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν την ευθύνη να προτείνουν και να διαμορφώσουν μια νέα ατζέντα για την Ένωση, και να εργασθούν δυναμικά υπέρ της εφαρμογής της», δήλωσε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ ΜΠΕ και σημείωσε ότι ο στόχος θα πρέπει να είναι «η Ευρώπη της διαφάνειας, της Δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ένταξης».

«Είμαστε όλο και πιο πεπεισμένοι ότι η Ευρώπη μπορεί να σωθεί μόνον αν την αλλάξουμε με την υπεροχή της πολιτικής, ώστε να βγούμε από το φαύλο κύκλο της τεχνοκρατίας και του λαϊκισμού», υπογράμμισε, από την πλευρά του ο Ιταλός υφυπουργός παρά τη προεδρία της κυβέρνησης και αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Σάντρο Γκότζι.

Σημειώνεται ότι στις 9 Σεπτεμβρίου, οι ευρωπαίοι προοδευτικοί υπουργοί αρμόδιοι για ευρωπαϊκά θέματα θα συναντηθούν στην Αθήνα, με πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης, για την περαιτέρω εμβάθυνση της συζήτησης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top