Διεθνή

Παραιτήθηκε ο Κάμερον, νέα πρωθυπουργός η Μέι

2016-07-12T113847Z_1079114840_LR1EC7C0WC

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε δεκτή πριν από λίγο την παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον και η Τερίσα Μέρι είναι πλέον επίσημα η πρωθυπουργός της Βρετανίας, όπως ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ και μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Σημειώνεται ότι ο Κάμερον έφτασε λίγο μετά τις 7 ώρα Ελλάδας στα ανάκτορα, συνοδευόμενος από τη γυναίκα και τα δύο του παιδιά.

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συνεχάρη τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερίσα Μέι, που καλείται να διαπραγματευτεί τους όρους αποχώρησης της χώρας της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και διατύπωσε την ελπίδα ότι θα έχουν μια «αποδοτική» συνεργασία, σε μια σύντομη επιστολή που δημοσιεύτηκε σήμερα.

«Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» των 28 κρατών μελών, ο Τουσκ επισήμανε την «ανυπομονησία» του να την υποδεχθεί στο Συμβούλιο.

Η επιστολή είναι λακωνική –μόλις δύο φράσεις– κι εστάλη λίγο πριν από τη συμπλήρωση 3 εβδομάδων μετά την απόφαση που έλαβε ο βρετανικός λαός υπέρ της εξόδου της χώρας του από την ΕΕ, ένα αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου που προκάλεσε την παραίτηση του επικεφαλής της κυβέρνησης Ντέιβιντ Κάμερον.

 

 

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top