Πολιτική

Παρασκευόπουλος: Η ταχεία εξέλιξη της δίκης είναι κάτι που εύχονται όλοι

550_334_461116.jpg

Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά την επίσκεψή του στον Αρειο Πάγο, όπου κατέθεσε δύο αιτήσεις με στόχο την επιτάχυνση των δικαστικών υποθέσεων που αφορούν στη Siemens, είπε ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παρασκευόπουλου:

«Υπέβαλα δύο αιτήσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η εκδίκαση αυτών των υποθέσεων, οι οποίες κατά τη γνώμη της κυβέρνησης, της κοινωνίας και όλων νομίζω έχουν μία εξαιρετική σημασία και βαρύτητα και γι’ αυτό δικαιολογείται και μία κατ’ εξαίρεση δικονομική πορεία όσον αφορά την ταχύτητα.

Είναι μια υπόθεση η οποία είναι εξαιρετικά περίπλοκη, έχει πολλές διαστάσεις πέρα από αυτές που έχουν φανεί όχι κοινωνικές-οικονομικές, αλλά δικονομικές. Θα μου επιτρέψετε να μην υπεισέλθω σε καμία λεπτομέρεια που έχει σχέση με ζητήματα που αυτή τη στιγμή ερευνώνται, τα οποία θα ερευνηθούν από τα αρμόδια όργανα στα οποία δεν ανήκω εγώ.

Όλες οι ενέργειες για την επίσπευση που θα μπορούσαν να γίνουν από την πλευρά της Κυβέρνησης έχουν γίνει και η ταχεία εξέλιξη της δίκης είναι κάτι που εύχονται όλοι και ελπίζουμε από εδώ και πέρα να φανεί».

Χθες, την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού προκάλεσε ο πολιτικός «σεισμός» από την αναβολή της δίκης για την υπόθεση της Siemens.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, από τον οποίο ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εξελίξεις.

Αντεπίθεση Ντογιάκου για το φιάσκο της Siemens-Τι απαντά στους επικριτές του

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top