Διεθνή

Παρατείνεται ξανά η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Βενεζουέλα

B5FD4D06588C0A8BF97CDEABAACE5591.jpg

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στις Αρχές να κατάσχουν τα περιουσιακά στοιχεία ιδιωτικών εταιρειών ώστε να αποκτήσουν τον έλεγχο απαραίτητων τροφίμων και άλλων αγαθών.

Νέα παράταση της κατάστασης οικονομικής έκτακτης ανάγκης στη Βενεζουέλα, για 60 επιπλέον ημέρες, διέταξε ο πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο, όπως μετέδωσε μία από τις κρατικές εφημερίδες της χώρας.

Σε σχετικό διάταγμά του, ο κ. Μαδούρο φέρεται να τονίζει ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που βρίσκεται σε ισχύ από τον Ιανουάριο, είναι απαραίτητη εξαιτίας «έκτακτων […] κοινωνικών, οικονομικών, πολιτικών, φυσικών και οικολογικών» πιέσεων.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στις Αρχές να κατάσχουν τα περιουσιακά στοιχεία ιδιωτικών εταιρειών ώστε να αποκτήσουν τον έλεγχο απαραίτητων τροφίμων και άλλων αγαθών και να επιβάλουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Η κυβέρνηση Μαδούρο έχει κρατικοποιήσει
σειρά βιομηχανικών μονάδων και επιχειρήσεων, ενώ στις αρχές της εβδομάδας ανέθεσε στις ένοπλες δυνάμεις τη διεύθυνση όλης της αλυσίδας εισαγωγής και διάθεσης τροφίμων. Ο στρατός ήδη ελέγχει σειρά εταιρειών κομβικής σημασίας, αλλά και πέντε λιμάνια.

Η λατινοαμερικανική χώρα βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής έκτακτης ανάγκης από τον Ιανουάριο, ενώ στα μέσα Μαΐο ο κ. Μαδούρο αναβάθμισε τον «συναγερμό» στο ανώτατο επίπεδο.

Η Βενεζουέλα ταλανίζεται από βαθιά οικονομική κρίση, ενώ στις δρόμους υπάρχουν ταραχές και διαδηλώσεις λόγω ελλείψεων στα τρόφιμα, τα φάρμακα και σε άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top