Διεθνή

Παρίσι: Αμφιβολίες για το αν ο δράστης της αιματηρής επίθεσης είναι Ισλαμιστής

«Έχουμε ένα άτομο που δεν ήταν γνωστό στις υπηρεσίες πληροφοριών για δραστηριότητες που συνδέονται με το ριζοσπαστικό Ισλάμ»

VIDEO

04CD7A96C06DCB81BD64802F064AA63A.jpg

Ο τρόμος επισκέφθηκε και πάλι την Ευρώπη 99EA49929D5D1BEEC353FEC07770D0D2.jpgΠαγκόσμιο σοκ από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία

Οι γαλλικές αρχές δεν έχουν ακόμη εξακριβώσει αν ο οδηγός του φορτηγού που σκότωσε τουλάχιστον 84 ανθρώπους πέφτοντας με το όχημα του πάνω σε ένα πλήθος στην Νίκαια αργά την Πέμπτη, είχε εμπνευστεί από μηνύματα τζιχαντιστών, διευκρίνισε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

«Έχουμε ένα άτομο (Μοχάμεντ Λαχουαέι Μπουχλέλπου δεν ήταν γνωστό στις υπηρεσίες πληροφοριών για δραστηριότητες που συνδέονται με το ριζοσπαστικό Iσλάμ», δήλωσε ο Καζνέβ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Ερωτηθείς δε, αν μπορεί να επιβεβαιώσει αν τα κίνητρα του δράστη συνδέονταν με τον τζιχαντισμό απάντησε αρνητικά. Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, ο δράστης ντύνονταν με δυτικά ρούχα, ενώ πρόσφατα δεν είχε τηρήσει ούτε το Ραμαζάνι. 

Πενήντα δύο άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη Γαλλία μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, με 25 εξ αυτών να βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη, ανακοίνωσε νωρίτερα ο εισαγγελέας του Παρισιού, Φρανσουά Μολάν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

15D0E7B3BCCFC371C534D9D347EBED8E.jpg

Το χτύπημα οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 84 ανθρώπους, ανάμεσά τους 10 παιδιά, προσέθεσε ο κ. Μολάν. Ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ο δράστης ονομάζεται Μοχάμεντ Λαχουαέι Μπουχλέλ, 31 ετών, από την Τυνησία. 

Στο μεταξύ,
τρεις Αμερικανοί φοιτητές που βρίσκονταν σε εκπαιδευτικό ταξίδι, μέρος προγράμματος σπουδών, στην Γαλλία τραυματίστηκαν από την επίθεση στην Νίκαια, ενώ μία ακόμη φοιτήτρια αγνοείται, ανέφερε το πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια. Το πανεπιστήμιο ταυτοποίησε την αγνοούμενη φοιτήτρια ως την 20χρονη Νίκολας Λέσλι, μία από τις 85 φοιτήτριες του πανεπιστημίου που συμμετείχαν στο 15ημερο ταξίδι με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη.

Οι άλλοι φοιτητές, που δεν ταυτοποιήθηκαν, υπέστησαν κατάγματα στα πόδια από την επίθεση, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top