Πολιτική

Παρουσία Δρίτσα συνεδριάζει η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας

550_334_519064.jpg

Με στόχο τη χάραξη ενιαίου στρατηγικού σχεδιασμού για την κρουαζιέρα, συνεδριάζει, για πρώτη φορά, την Τετάρτη 27 Ιουλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία αποτελείται από 28 μέλη, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να συμμετάσχουν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θεόδωρος Δρίτσας και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου αναμένεται να γίνει ανασκόπηση των θεμάτων που επηρεάζουν τον κλάδο της κρουαζιέρας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη γείτονα χώρα, τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη και το Brexit, ενώ θα γίνει προγραμματισμός δράσης για την επόμενη περίοδο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κόντες, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον γγ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστο Λαμπρίδη, πρότεινε, λόγω του μεγάλου αριθμού των μελών της συγκεκριμένης Επιτροπής, αλλά και επειδή πολλοί από αυτούς που συμμετέχουν δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με τον συγκεκριμένο κλάδο, να συγκροτηθούν τέσσερις ομάδες εργασίας.

Ο κ. Κόντες προτείνει η πρώτη ομάδα να ασχοληθεί με το εμπορικό κομμάτι της κρουαζιέρας (εκδρομές, αρχαιολογικοί χώροι, πολιτιστικά δρώμενα κ.ά), η δεύτερη με θέματα ναυσιπλοΐας και λιμενικών υποδομών, η τρίτη με την ασφάλεια και η τέταρτη με θέματα επιβατών εκτός συνθήκης Σένγκεν και με την ταξιδιωτική θεώρηση (viza).

«Είναι πολυμελής η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας και δύσκολα θα λαμβάνονται αποφάσεις», σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κόντες, ωστόσο εκτίμησε ότι θα γίνουν προσπάθειες με τις ομάδες εργασίας «για να διαπιστωθεί αν μπορεί να δουλέψει το συγκεκριμένο όργανο».

Σημειώνεται, ότι στην Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας δεν έχει συμπεριληφθεί εκπρόσωπος της CLIA Europe (Παγκόσμια Ένωση Κρουαζιέρας), παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της Clia Europe είχε συμφωνήσει πέρυσι με τα συναρμόδια υπουργεία για τη σύσταση της συγκεκριμένης Επιτροπής.

Στην Ελλάδα, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Cruise Lines International Association (CLIA) Europe είναι διεθύνων σύμβουλος της celestyal cruises, Κυριάκος Αναστασιάδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top