Ελλάδα

Παρουσία εργαζομένων ξεκίνησε η σύζητηση των αιτήσεων του ομίλου Μαρινόπουλος

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Με παρόντες εκατοντάδες εργαζόμενους του ομίλου Μαρινόπουλος που ζητούν να δισφαλιστούν τα δικαιώματά τους και οι θέσεις εργασίας τους, ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η συζήτηση των τεσσάρων αιτήσεων του Ομίλου για έκδοση προσωρινής διαταγής έως ότου εκδικασθούν οι κύριες αιτήσεις της επιχείρησης, στις 21 Σεπτεμβρίου, για υπαγωγή της στο άρθο 99 του πτωχευτικού κώδικα. 

Ειδικότερα, η συζήτηση των αιτήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη σε μια ασφυκτικά γεμάτη δικαστική αιθουσα τόσο από εργαζόμενους όσο και από δικηγόρους. 

Μέχρι τώρα στο δικαστήριο ασκούνται παρεμβάσεις από τράπεζες, εργαζόμενους και πιστωτές (επιχειρήσεις). 

Συγκεκριμένα πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των αιτήσεων του ομίλου για χορηγηση προςωρινης προστασίας απο τους πιστωτές άσκησαν -μεταξύ άλλων- οι τράπεζες (Παγκρήτια, Πανγαια κ.α), το Σωματείο Εργαζομένων, το ΙΚΑ  και μεμονωμένες επιχειρήσεις.

Κατά του αιτήματος του ομίλου Μαρινοπουλος παρέμβαση άσκησε στη δίκη το ελληνικό δημόσιο. 

Από την πλευρά τους τα σωματεία των εργαζομένων άσκησαν παρέμβαση υπέρ των ασφαλιστικών μέτρων, με την προϋπόθεση να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους και να προστατεύθουν οι θέσεις εργασίας. 

Κατά τη συζήτηση των αιτήσεων οι δικηγοροι επισημαίνουν οτι η εταιρεία και οι εργαζόμενοι έχουν συμφωνήσει να εξαιρεθούν οι τελευταίοι από την χορήγηση της προσωρινής διαταγής ώστε αν δεν πληρώνονται να μπορούν να προχωρήσουν σε κατάσχεση.

Από την πλευρά της η εταιρεία δεσμευτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να καταβάλει τις οφειλές προς τους εργαζόμενους και να διασφαλίσει τα δικαιώματά τους. Συνολικά – όπως είπωθηκε στο δικαστήριο – οι οφειλές της εταιρείας ανέρχονται στο 1 δισ. 324 εκατ. ευρώ.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του ομίλου Μαρινόπουλος δήλωσαν ότι το βράδυ της Πέμπτης εκδήλωσε ενδιαφέρον στατηγικός επενδυτής για την εισοδό του στον Όμιλο υπό προϋποθέσεις. 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top