Πολιτική

Παρουσία Τσίπρα τα εγκαίνια του Γενικού Νοσοκομείου στη Σαντορίνη

tsipras7-735x459.jpg

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα εγκαίνια του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, στην οποία ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι πρόκειται για σημαντική στιγμή για τη Σαντορίνη, τους ανθρώπους της και το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «αυτή η μέρα έχει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα: ότι υπάρχουν δεσμεύσεις που τηρούνται, ότι μπορούμε σε αυτή τη δύσκολη φάση και για το σύστημα υγείας, όχι απλώς να στηρίζουμε και να καλύπτουμε τα πιο επείγοντα κενά, αλλά και να ανοίγουν καινούρια νοσοκομεία, να προστίθενται καινούριες αναβαθμισμένες υπηρεσίες».

Ο κ. Ξανθός εξήρε τη συμβολή του αναπληρωτή υπουργού Π. Πολάκη και του γ γ Δημόσιας Υγείας Γ. Μπασκόζου, που βοήθησαν, ασχολήθηκαν, σχεδίασαν. Ο κ. Ξανθός μεταξύ άλλων επεσήμανε τη ρητή αναφορά ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να εκποιηθεί σε ιδιώτες.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) Μιχάλης Σταύρου, υπενθύμισε ότι από το 2011 που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νοσοκομείου, έγινε προσπάθεια εκποίησής του από ιδιώτες και μια προσπάθεια σύμπραξης, αλλά η μεγάλη αντίδραση του λαού της Σαντορίνης απέτρεψε αυτή την απόπειρα.

Αναφέρθηκε στις δυνατότητες που ήδη έχει το νοσοκομείο αλλά και τις ελλείψεις, όπως της μονάδας τεχνητού νεφρού και αξονικού τομογράφου, ο οποίος δεν υπάρχει λόγω του σχεδιασμού του 2008-2009.

Εκτίμησε ότι και οι δύο αυτές ελλείψεις θα αποκατασταθούν σταδιακά. Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Συρμαλένιο, Ν. Μανιό και Αντ. Συρίγο, οι οποίοι επίσης συνοδεύουν τον πρωθυπουργό.

Ο δήμαρχος Θήρας Ανάστασιος Νίκος Ζώρζος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι η κοινωνία πρωτοστάτησε για τη δημιουργία και τη λειτουργία του νοσοκομείου, ώστε να καλυφθούν πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού. Σημείωσε ότι η παρουσία του πρωθυπουργού στη Σαντορίνη -πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού μετά από 60 χρόνια στο νησί, όπως επισήμανε- αποτελεί σημαντικό γεγονός και εκλαμβάνεται ως εγγύηση.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top