Οικονομία

Πάτρα: Στο ΕΣΠΑ 36 έργα προυπολογισμού 64 εκατ. ευρώ

550_334_106165.jpg

Συνολικά 36 έργα και δράσεις προϋπολογισμού 64 εκατομμυρίων ευρώ έχουν ενταχθεί έως τώρα, στο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, όπως ανακοίνωσε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Από αυτά, 29 έργα συγχρηματοδοτούνται από το ταμείο ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και αφορούν έργα κατασκευής σχολικών μονάδων, κτιρίων πρόνοιας και αστικών αναπλάσεων, με συνολικό προϋπολογισμό 55 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, επτά έργα συγχρηματοδοτούνται από το ταμείο ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο) και αφορούν δράσεις εξειδικευμένης σχολικής υποστήριξης για το σχολικό έτος 2015-2016, εναρμόνισης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής για το σχολικό έτος 2015-2016 και εναρμόνισης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής για άτομα με ειδικές ανάγκες, λειτουργία δομών και υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας κλ.π.

Χαρίτσης: 47.000 αιτήσεις για το ΕΣΠΑ

Τα έργα αυτά έχουν συνολικό προϋπολογισμό εννέα εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει το σχετικό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. 

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, «στόχος μας είναι να είμαστε χρήσιμοι στα κρίσιμα» και πρόσθεσε:

«Είμαστε εδώ για να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε μεθοδικά, με γνώμονα πάντα τη βελτίωση των υποδομών της περιφέρειας, την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη. Ως περιφερειακή αρχή θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να συνεργαζόμαστε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top