Διεθνή

Περισσότεροι από 150 νεκροί στις συγκρούσεις στη Τζούμπα

sudan2.medium.jpg

Περισσότεροι από 150 στρατιώτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν την Παρασκευή το βράδυ μεταξύ του στρατού του Νοτίου Σουδάν και των πρώην ανταρτών στην πρωτεύουσα Τζούμπα, γνωστοποίησε σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου των πρώην ανταρτών, ενώ η χώρα εορτάζει την πέμπτη επέτειο από την ανεξαρτησία της.

«Υπάρχουν περισσότεροι από 150 νεκροί» δήλωσε ο Ρόμαν Νιάρτζι, ένας εκπρόσωπος τύπου του Ρικ Μάκαρ, του πρώην ηγέτη των ανταρτών που ανέλαβε χρέη αντιπροέδρου μετά την ειρηνευτική συμφωνία με την οποία τερματίστηκε ο εμφύλιος που συντάραξε την χώρα για 2,5 χρόνια.

Στο μεταξύ το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συνέστησε σήμερα στους Βρετανούς πολίτες να αποφεύγουν «κάθε ταξίδι στο Νότιο Σουδάν» λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών στον τομέα της ασφάλειας στη Τζούμπα από την Πέμπτη και απεύθυνε επιπλέον σύσταση στους Βρετανούς να εγκαταλείψουν την χώρα.

«Υπήρξε ένας συγκεκριμένος αριθμός περιστατικών, περιλαμβανομένης της ανταλλαγής πυρών, ενώ σημειώνονται και συγκρούσεις. Το προσωπικό της βρετανικής πρεσβείας έχει καταφύγει σε ασφαλείς χώρους και θα μειώσουμε στον απολύτως απαραίτητο τον αριθμό των εργαζομένων» επισήμανε σήμερα το υπουργείο στον ιστότοπό του.

«Εάν δεν έχετε καμία επείγουσα υποχρέωση να παραμείνετε στην χώρα, πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να φύγετε (με κάποια εμπορική πτήση), εφόσον αυτό γίνει υπό ασφαλείς συνθήκες» πρόσθεσε το υπουργείο.

«Στην περίπτωση που η πρόσβαση στο αεροδρόμιο δεν είναι εφικτή, συστήνουμε σε όλους τους Βρετανούς πολίτες στη Τζούμπα να παραμείνουν εντός ενός ασφαλούς χώρου και να λάβουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις μόλις η κατάσταση αποκλιμακωθεί προκειμένου να εγκαταλείψουν την χώρα».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top