Ελλάδα

Πιο φοβικοί όλων απέναντι στην ανάμιξη πολιτισμών και θρησκειών οι Έλληνες

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Έρευνα της Pew Research καταδεικνύει τους Έλληνες ως τους πιο φοβικούς, μεταξύ διαφόρων ευρωπαϊκών λαών, απέναντι στη διαφορετικότητα και την ανάμιξη πολιτισμών και θρησκειών.

Στην ερώτηση πώς πιστεύουν ότι θα επηρεάσει τη χώρα τους η αυξανόμενη διαφορετικότητα λόγω της εντεινόμενης μετανάστευσης, το 63% των Ελλήνων απαντά ότι θα χειροτερέψει τις συνθήκες ζωής και μόλις το 10% τοποθετείται θετικά απέναντι στο φαινόμενο διαμόρφωσης μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας.

Στον αντίποδα, τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής των μεταναστών εμφανίζονται στη Σουηδία (36%) και τη Γερμανία (33%), ενώ πιο ουδέτεροι εμφανίζονται οι Γάλλοι, με σχεδόν τους μισούς να απαντούν ότι δεν πρόκειται να προκαλέσει κάποια ουσιαστική διαφορά.

Οι μελετητές της Pew Research διαπίστωσαν ότι οι Ευρωπαίοι είναι διχασμένοι, αν και γενικά φαίνεται να επικρατεί ο φόβος ότι η μεταναστευτική κρίση θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερη τρομοκρατία και λιγότερες θέσεις εργασίας. Ιταλοί, Ούγγροι και Πολωνοί ακολουθούν τους Έλληνες στα αρνητικά ποσοστά, κατά τις επιρροής που θα έχει στην κοινωνία η πολιτισμική ανάμιξη.

419a55b1-c651-4dff-8f2c-a4044e063d1f.jpg

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top