Ελλάδα

Ποιες ακτές της Φθιώτιδας είναι κατάλληλες για κολύμβηση

paralia-735x459.jpg

Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι και οι μικροβιακές αναλύσεις των υδάτων στις ακτές κολύμβησης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Η ποιότητα των νερών κολύμβησης στις ακτές της Φθιώτιδας παρακολουθείται συστηματικά από το 1988, σύμφωνα με την Οδηγία 76/160/ΕΟΚ «περί της ποιότητας υδάτων κολύμβησης», στο πλαίσιο του «Προγράμματος παρακολούθησης ποιότητας νερών κολύμβησης στις ακτές της Ελλάδας».

Στόχος του προγράμματος είναι η προστασία της δημόσιας υγείας των λουομένων.

Παρακολουθούνται κυρίως οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων. Η επιλογή των παρακολουθούμενων περιοχών και σημείων δειγματοληψίας έχει γίνει από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υ.Π.Ε.Κ.Α., σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Σε εφαρμογή της αριθμ. 1189/42717/9-03-2016 απόφασης της Δ/της ΑΠΔΘΣΤΕ στην Π.Ε. Φθιώτιδας παρακολουθούνται 33 ακτές, οι οποίες είναι:

Στο δήμο Λοκρών:

Λεκούνας, Βλυχάδας, Θεολόγου, Λιβρίχιου Σουβάλας, Σχοινιά Λιβανατών, Κυανής Ακτής Λιβανατών, Κέδρου Αρκίτσας, Αη Γιάννη Αρκίτσας, Τραγάνας, Σκάλας Αταλάντης

Στο δήμο Μώλου – Αγ Κωνσταντίνου:

CAMPING ΕΟΤ Καμ. Βούρλων, Καμένων Βούρλων, Δυτικής παραλίας Πλάκας, Δυτικής πλάζ Αγίου Κων/νου, Motel Λεβέντη , Ασπρονερίου,

Στο δήμο Στυλίδας:

Ράχες, Ναυτικού Ομίλου Ραχών, Φάρου Ραχών, παραλία Αχινού, Κουβέλας, Αχλαδίου, Καραβόμυλου, Πελασγίας, Γλύφας, Μελισσίων, Αγίου Ιωάννη Στυλίδας, Αγίας Μαρίνας,

Σύμφωνα με τις εκθέσεις αποτελεσμάτων μικροβιολογικών αναλύσεων νερών ακτών κολύμβησης, του Τμήματος Μικροβιολογικών Ελέγχων Νερού του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας, εργαστηρίου που υπάγεται στο Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (Κ.Ε.Ε.Λ Π.Ν.Ο.) του Υπουργείου Υγείας, οι παραμετρικές τιμές σύμφωνα με την Η.Π. 8600/416/Ε103/09 Κοινή Υπουργική Απόφαση, τα νερά χαρακτηρίζονται κατάλληλα (εξαιρετικής ποιότητας) για κολύμβηση σε όλες τις παραπάνω ακτές.

Οι δειγματοληψίες έγιναν από Επόπτες Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π. Ε. Φθιώτιδας.

Συστήνεται η κολύμβηση στις παραπάνω ακτές που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Ταυτοτήτων Ακτων Κολύμβησης της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων και παρακολουθούνται με τακτικούς ελέγχους στα πλαίσια διενέργειας σχετικού προγράμματος, όπως εμφανίζονται και στην ιστοσελίδα bathingwaterprofiles.gr

Για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας ενημερώνεται το κοινό ότι δεν επιτρέπεται η κολύμβηση στις παρακάτω θέσεις:

Σε όλα τα μικρά και μεγάλα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια και ναυπηγεία καθώς και σε απόσταση 200μ. εκατέρωθεν αυτών. Σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν εκβολών αποχετευτικών αγωγών λυμάτων, εγκαταστάσεων βιολογικών καθαρισμών ή βιομηχανικών αποβλήτων καθώς και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής. Επίσης συνιστάται η αποφυγή κολύμβησης, για προληπτικούς λόγους, σε ζώνη 50 μέτρων των στομίων εκβολής όλων των αγωγών ομβρίων και ιδίως μετά από βροχόπτωση.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Στερεά Ελλάδα στο lamiareport.gr

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top