Διεθνή

Πολιτική αβεβαιότητα στην Αυστραλία μετά τις εκλογές

2016-07-05T023208Z_71354582_S1AETNTDAUAA

Αισιόδοξος για την παραμονή του στην εξουσία δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο.

Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες άρχισαν την καταμέτρηση 1,5 εκατ. επιστολικών ψήφων και ψήφων από απόσταση, οι οποίες αναμένεται ότι θα έχουν καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό του νικητή των εκλογών, καθώς γίνεται ακόμη μάχη ψήφο με ψήφο.

Η διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης αναμένεται να διαρκέσει ακόμη κι εβδομάδες συντηρώντας το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας, μετά την πολιτικά ριψοκίνδυνη κίνηση του Τέρνμπουλ να προχωρήσει στη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, που αποδείχτηκαν μια σκληρή δοκιμασία για τον συντηρητικό κυβερνητικό συνασπισμό.

Ο συντηρητικός κυβερνητικός συνασπισμός εξασφάλισε 68 έδρες στην Κάτω Βουλή, με τη κεντροαριστερή συμμαχία των Εργατικών να έχει εξασφαλίσει 67 έδρες, ενώ οι δύο πολιτικοί σχηματισμοί διεκδικούν τις υπόλοιπες 10 έδρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αυστραλιανής τηλεόρασης. Για τον σχηματισμό κυβέρνησης πλειοψηφίας απαιτούνται 76 έδρες.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top