Ελλάδα

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιά σε Σάμο, Χίο και Ικαρία

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Σε επιφυλακή είναι οι αρχές σε ολόκληρη τη χώρα και σήμερα, Σάββατο, καθώς σε κάποιες περιοχές είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, και ειδικότερα σε Σάμο, Χίο και Ικαρία, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς. Εν τω μεταξύ συνεχίζει να καίει η φωτιά στη Σάμο, η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής. 

Σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στην υπόλοιπη Ελλάδα ελλοχεύει κίνδυνος πυρκαγιάς σε Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, ανατολική Πελοπόννησο κ.α.

image.jpg

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top