Ελλάδα

Πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στο κέντρο της Αθήνας

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους μετανάστες και στους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας μετά το κλείσιμο τω συνόρων από τις χώρες το Βαλκανίων βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν μετανάστες, συνδικαλιστές οργανώσεις αλλά και κομματικοί σχηματισμοί της αριστεράς. Περίπου 300 άτομα έφτασαν πριν λίγη ώρα στο ελληνικό κοινοβούλιο και τώρα επιστρέφουν στην Ομόνοια.

«H αντιπροσφυγική πολιτική διαχείριση του ζητήματος από την ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση κλιμακώθηκε αποφασιστικά μετά τη συμφωνία με την Τουρκία» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ που συμμετέχει ενεργά στην πορεία και τονίζει: «Η πολιτική της ΕΕ σηματοδοτεί μια συνολική αντιδημοκρατική στροφή στον τομέα της ασφαλείας για τους ξένους».

Στη συγκέντρωση που δίνουν δυναμικό «παρών» η ΑΔΕΔΥ, η Λαϊκή Ενότητα, οι αλληλέγγυοι της κατάληψης του City Plaza και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι διαδηλωτές διεκδικούν το σταμάτημα τον ιμπεριαλιστικων επεμβάσεων και τη δημιουργία ασφαλών δρόμων διέλευσης των προσφύγων, τη δημιουργία ανοιχτών δομών φιλοξενίας και την κατάργηση της συμφωνίας ανάμεσα στην ΕΕ και στην Τουρκία.

Δείτε φωτογραφίες από την πορεία

poreia-1.jpgporeia-1.jpgporeia-3.jpg

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top