Ελλάδα

Πορεία εργαζομένων της Μαρινόπουλος στη Θεσσαλονίκη

marinopulos-735x459.jpg

Νέα πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Μαρινόπουλος», αντιδρώντας στη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους για τον μήνα Ιούνιο, ενώ στον αέρα βρίσκεται η καταβολή του επιδόματος αδείας. Οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι σύντομα οι μέτοχοι της εταιρείας, με το πρόσχημα της κρίσης, θα κλείσουν αρκετά καταστήματα, θα υπάρξουν απολύσεις, ενώ θα υπογραφούν ατομικές συμβάσεις με όρους που δεν αρμόζουν σε εργαζόμενους.

Μάλιστα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, το σωματείο Θεσσαλονίκης, που εκπροσωπεί περίπου 3.000 εργαζομένους, θα επιδιώξει συνάντηση με τους υπευθύνους της εταιρείας, ενώ υπάρχει άμεση δραστηριοποίηση και άλλων σωματείων, όπως αυτό της Καβάλας, του Κιλκίς, της Βέροιας, αλλά και της Αθήνας. Σε περίπτωση που δεν οριστεί κάποιο ραντεβού, οι εργαζόμενοι σκέφτονται να γνωστοποιήσουν το θέμα τους στην Επιθεώρηση Εργασίας.

«Η κινητοποίησή μας είναι στο πλαίσιο όλων όσων η Γενική Συνέλευση αποφάσισε. Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας και το επίδομα αδείας μας. Η εταιρεία, παρά τις δεσμεύσεις της ότι θα ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων, δεν το έχει κάνει. Δεν πιστεύουμε τις υποσχέσεις ότι δεν θα απολυθεί κανείς, αλλά και δεν θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας», τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Θεσσαλονίκης, Ηλίας Τζιώνας, και πρόσθεσε:

«Δηλώνουμε “παρών” στις εξελίξεις. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στην όλη κατάσταση. Θα υπάρχουν νέες κινητοποιήσεις αν η εταιρεία συνεχίσει να μην τηρεί τις υποσχέσεις της. Αν υπάρξουν προσπάθειες απολύσεων, τότε οι αντιδράσεις μας θα γίνουν πιο δυναμικές. Όλοι οι εργαζόμενοι, σε όλη την Ελλάδα, πρέπει να ενωθούν σε αυτό το κοινό μέτωπο».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top