Διεθνή

Πώς ξεγέλασε αστυνομία και στρατό ο μακελάρης της Νίκαιας

%CE%93%CE%91%CE%9B%CE%9B%CE%99%CE%91-%CE

Ο Μοχάμεντ Λαχουαέζ Μπουχλέλ (Mohamed Lahouaiej Bouhlel) ταυτοποιήθηκε ως το άτομο το οποίο διέπραξε την αιματηρή επίθεση στη Νίκαια, σύμφωνα με τον γαλλικό ιστότοπο Nice-Matin.com.

Η ταυτότητά του βρέθηκε μέσα στο φορτηγό με το οποίο πραγματοποιήθηκε η επίθεση από την αστυνομία. Νωρίτερα είχε μεταδοθεί ότι ο δράστης ήταν κάτοικος της Νίκαιας τυνησιακής καταγωγής.

Οι πληροφορίες που έρχονται σταδιακά στο φως της δημοσιότητας είναι σοκαριστικές και αποκαλύπτουν το σχέδιο του δράστη ο οποίος κατάφερε να ξεγελάσει τις Αρχές της Γαλλίας και να σκορπίσει το θάνατο οδηγώντας το φορτηγό πάνω στο πλήθος για 2 χιλιόμετρα.

Ο οδηγός του φορτηγού είχε παρκάρει σε μια κοντινή οδό περίπου εννιά ώρες πριν ανέβει στο τιμόνι και σκοτώσει αδιακρίτως 84 ανθρώπους. Άλλωστε η κυκλοφορία και η στάθμευση στον παραλιακό δρόμο απαγορευόταν λόγω της εθνική εορτής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις Κυριακές και κατά τη διάρκεια εθνικών εορτών, τα μεγάλα οχήματα απαγορεύονται στη Γαλλία, ωστόσο όταν πρόκειται για περιπτώσεις παράδοσης εμπορευμάτων, οι Αρχές επιδεικνύουν κάποια ανοχή.

Σύμφωνα με τη Nice Matin, η δικαιολογία που χρησιμοποίησε ο δράστης για να παραμείνει στο σημείο ήταν η παράδοση εμπορευμάτων και είχε μια δόση αλήθειας, αφού όντως ήταν οδηγός παράδοσης εμπορευμάτων. Σύμφωνα με τη Daily Mail, στους αστυνομικούς είπε ότι μεταφέρει παγωτό.

Ωστόσο ότι και να είπε ο δράστης είναι απορίας άξιο πώς οι αστυνομικοί δεν του έκαναν κανέναν έλεγχο, τόσο στον ίδιο όσο και στο φορτηγό…

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που τον είδαν είχε μούσια και έδειχνε να είναι κεφάτος πριν μπει στο φορτηγό και σκορπίσει το θάνατο.

Ταυτόχρονα η Bild γράφει ότι ο 31χρονος δράστης φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» (Allahu Akbar).

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, εκτός από τον οδηγό που έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς αστυνομικών σκορπώντας τον θάνατο στη Νίκαια, υπάρχει και συνεργός, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.

Πρόκειται για μία επίθεση, που δεν την είχε σχεδιάσει μόνος του ο μακελάρης, αλλά είχε και συνεργούς δήλωσε στο γαλλικό δίκτυο RTL, o Κριστιάν Εστροζί, δήμαρχος της Νίκαιας.

Οι αρχές μελετούν εξονυχιστικά το υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τις συνολικά 1.200 κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στη Νίκαια.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top