Πολιτική

«Πόσα χρήματα εισέπραξε ο Γκάλμπρεϊθ για το “πραξικόπημα” της δραχμής;»

EFE218B2A3332ABC4533CC3C661EB073.jpg

Ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου χαρακτηρίζει το Plan X «άρρωστη πολιτικά ιδέα» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπάθησε να επιβάλλει ένα οικονομικό πραξικόπημα που θα βύθιζε τη χώρα σε λατινοαμερικανικό χάος.

Η σχέση του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την περίοδο του 2015 και τα χρήματα που εισέπραξε για να σχεδιάσει το περιβόητο Plan X, βρίσκονται στο επίκεντρο της ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Θεόδωρου Καράογλου μετά τις αποκαλύψεις του πρώην συνεργάτη του Γιάνη Βαρουφάκη στο βιβλίο του.

Ο κος Καράογλου ζητά από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ξεκάθαρες απαντήσεις ως προς την αμοιβή που έλαβε από το ελληνικό δημόσιο ο κος Γκάλμπρεϊθ, προκειμένου όπως υπογραμμίζει καταγγελτικά να επεξεργαστεί το Πραξικόπημα της Δραχμής». Επιπλέον, ερωτά ποια ήταν η ακριβής σχέση του με το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας μας, καθώς για τον συνολικό αριθμό των συμβούλων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και τα ποσά που αυτοί κόστισαν στους έλληνες φορολογούμενους.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής χαρακτηρίζει το περίφημο Plan X – όπως τουλάχιστον το περιγράφει ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ στο βιβλίο του – ως μία «άρρωστη πολιτικά ιδέα», που όπως τονίζει εάν εφαρμοζόταν θα βύθιζε τη χώρα σε λατινοαμερικάνικο χάος και εξαπολύει μύδρους κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την για προσπάθεια επιβολής εντός «οικονομικού πραξικοπήματος σε βάρος της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Προς:
-Υπουργό Οικονομικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Πόσα χρήματα εισέπραξε ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ από το Ελληνικό Δημόσιο για να σχεδιάσει το “πραξικόπημα” της δραχμής;»

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του συμβούλου του κ. Γιάνη Βαρουφάκη στο Υπουργείο Οικονομικών, κ. Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, για το σκοτεινό σχέδιο που εξύφανε η δήθεν «προοδευτική συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. την άνοιξη του 2015 προκειμένου να επιβάλλει ένα οικονομικό πραξικόπημα εις βάρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως αποτυπώθηκαν τουλάχιστον στο βιβλίο του με τίτλο: «Καλώς όρισες στη μαρτυρική αρένα», αποκαλύπτουν τι αποφύγαμε ως Έθνος και τι θα μπορούσε να είχε συμβεί στη χώρα.
Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, άμεση εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, επαναπροσδιορισμός των καταθέσεων σε Νέα Δραχμή, έκδοση υποσχετικών για μισθούς και συντάξεις, έξοδος του στρατού στους δρόμους για τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, επιστράτευση δημοσίων υπαλλήλων, ήταν το βασικό περίγραμμα υλοποίησης μιας «άρρωστης» πολιτικά ιδέας, με την κωδική ονομασία «Plan X», η οποία εάν εφαρμοζόταν θα βύθιζε τη χώρα σε λατινοαμερικάνικο χάος.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Με πόσα χρήματα αμείφθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο ο κ. Γκάλμπρεϊθ προκειμένου, ως σύμβουλος του κ. Βαρουφάκη στο Υπουργείο Οικονομικών, να επεξεργαστεί το περίφημο πλέον «Πραξικόπημα της Δραχμής»;

-Ποια ήταν ακριβώς η σχέση εργασίας του με το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών;

-Πόσοι ήταν συνολικά οι σύμβουλοι του κ. Βαρουφάκη και πόσο κόστισαν στους Έλληνες φορολογούμενους για να εξυφάνουν οικονομικό πραξικόπημα εις βάρος της ελληνικής Δημοκρατίας;

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top