Περιβάλλον

«Πράσινο φως» για το υδατοδρόμιο Πατρών

550_334_442780.jpg

«Ιδιαίτερη βαρύτητα» έχει η περιβαλλοντική αδειοδότηση για τη λειτουργία του υδατοδρομίου Πατρών σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «το υδατοδρόμιο Πατρών θα αποτελέσει, κατά πάσα πιθανότητα, το τρίτο υδατοδρόμιο που θα αδειοδοτηθεί μετά την Κέρκυρα και τους Παξούς, σηματοδοτώντας την αρχή της δημιουργίας ενός βιώσιμου δικτύου υδατοδρομίων στη Δυτική Ελλάδα».

Η άδεια λειτουργίας του υδατοδρομίου, θα ανήκει στην ιδιοκτησία του ΟΛΠΑ και αναμένεται, σύμφωνα με τον οργανισμό, «να προσδώσει στο λιμάνι μια σημαντική υπεραξία που θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας».

Με τη λειτουργία του υδατοδρομίου, αλλά και την υλοποίηση του στρατηγικού του στόχου του ΟΛΠΑ για πολυεπίπεδη ανάπτυξη του λιμανιού στους τομείς της ακτοπλοΐας, της εμπορευματικής κίνησης, της κρουαζιέρας, και του ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής, ο οργανισμός εκτιμά ότι θα διευρύνει τις δραστηριότητές του, συμβάλλοντας στην ανάταξη της τοπικής οικονομίας και στη βελτίωση των κοινωνικών της παραμέτρων, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top