Οικονομία

Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για 1.400 άνεργους νέους

550_334_105364.jpg

Τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης στους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας και του εξαγωγικού εμπορίου θα έχουν 1400 άνεργοι νέοι, ηλικίας 18 έως 24 ετών, στο πλαίσιο δύο δράσεων, που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ) και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ως συνδικαιούχος. Η υποβολή αιτήσεων για τις δράσεις ξεκίνησε ήδη και γίνεται μέσω του συνδέσμου sbbe-edu.gr στο Διαδίκτυο.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για 1) «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Logistics» και 2. «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18 -24 ετών στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής». Αμφότερες εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και είναι υποψήφιες προς ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση». Οι συγκεκριμένες πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 500 ανέργους ηλικίας 18– 24 ετών στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας – logistics και σε 900 συνομηλίκους τους στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων.

“Η συγκεκριμένη πράξη φιλοδοξεί να αμβλύνει το βασικό πρόβλημα στην αγορά εργασίας των τεσσάρων περιφερειών στις οποίες θα υλοποιηθεί (Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου), το οποίο είναι η αναντιστοιχία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης προσόντων και δεξιοτήτων εργαζομένων” υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΣΒΒΕ. Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες, εκ των οποίων οι 120 αφορούν θεωρητική κατάρτιση και οι 260 πρακτική άσκηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top