Διεθνή

Πρώην μοντέλο κέρδισε διατροφή 62 εκατ. ευρώ!

Christina-Estrada-AFP.jpg

Ένα πρώην μοντέλο που ζητούσε να της επιδικαστεί το ποσό των 196 εκατομμυρίων λιρών από τον πρώην της σύζυγο, έναν δισεκατομμυριούχο από τη Σαουδική Αραβία, στο πλαίσιο του διαζυγίου τους και για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της, έλαβε διατροφή ύψους 53 εκατομμυρίων λιρών (62 εκατομμύρια ευρώ) όπως αποφάσισε βρετανικό δικαστήριο.

Οι δικηγόροι της ενάγουσας, της Αμερικανίδας Κριστίνα Εστράντα, ηλικίας 54 ετών, επισήμαναν σε ένα δελτίο τύπου ότι το συνολικό ποσό που προβλέπεται βάσει του διακανονισμού που επιτεύχθηκε αγγίζει το ποσό των 75 εκατομμυρίων λιρών, περιλαμβανομένης της αξίας της τρέχουσας περιουσίας της.

Η Εστράντα, η οποία προσέφυγε κατά του σεΐχη Ουάλιντ Τζουφάλι, 61 ετών, σε ένα δικαστήριο του Λονδίνου με το επιχείρημα ότι εκείνος είναι μόνιμος κάτοικος της βρετανικής πρωτεύουσας, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση της Δικαιοσύνης.

«Έχω πλήρη επίγνωση ότι η πολυτάραχη ζωή που ζήσαμε ο Ουάλιντ κι εγώ ήταν απίστευτα σπάνια και προνομιούχα. Και κατανοώ απόλυτα τον τρόπο που θα εκληφθεί όλη αυτή η υπόθεση» τόνισε σε ένα δελτίο Τύπου.

Ενώπιον του δικαστηρίου, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις ανάγκες της, εκείνη δήλωσε:

«Υπήρξα ένα τοπ μόντελ με διεθνή καριέρα. Την έζησα αυτή τη ζωή. Είμαι συνηθισμένη σε αυτήν».

Η Κριστίνα Εστράντα ζητούσε να της καταβληθούν 60 εκατομμύρια λίρες για την οικία της στο Λονδίνο, 4,4 εκατομμύρια για μια εξοχική κατοικία στο Χένλεϊ ον Τάιμς και 495.000 λίρες για τα πέντε αυτοκίνητά τους.

Ο προϋπολογισμός της για την ένδυσή της περιλάμβανε ετήσιες δαπάνες ύψους 40.000 λιρών για τις γούνες της, 109.000 λίρες για τις τουαλέτες της υψηλής ραπτικής και 21.000 λίρες για τα υποδήματά της.

Ο σεΐχης Ουάλιντ Τζουφάλι μάταια επιχείρησε να πείσει το δικαστήριο ότι το καθεστώς του μόνιμου εκπροσώπου του Σεντ Λουσία, στον Οργανισμό Διεθνούς Ναυτιλίας, με έδρα το Λονδίνο, σημαίνει πως έχει διπλωματική ασυλία, επομένως η πρώην του σύζυγος δεν μπορούσε να προσφύγει εναντίον του.

Ο Σαουδάραβας έχει διαγνωστεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο και νοσηλεύεται στην Ελβετία. Πήρε διαζύγιο από την Εστράντα, σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο και χωρίς να το γνωρίζει εκείνη, προκειμένου να παντρευτεί ένα μοντέλο από τον Λίβανο ηλικίας 25 ετών το 2012.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top