Διεθνή

Πρόοδο στο Κυπριακό διαπιστώνει ο Μπαν Κι Μουν

2789DB4FBDC786CB3818A0BE1F222478.jpg

Ο Γενικός Γραμματέας καλεί τους κυρίους Αναστασιάδη και Ακκιντζί, να αντιμετωπίσουν τα εκκρεμή ζητήματα και να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για «να μετατρέψουν σε σημαντικές συγκλίσεις τις σημαντικές αμοιβαίες αντιλήψεις», στις οποίες έχουν καταλήξει κατά τη διάρκεια του έτους»

Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού διαπιστώνει στην έκθεση του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος προτρέπει τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου να συνεχίσουν «με αφοσίωση» την προσπάθεια τους.

Ο Γενικός Γραμματέας καλεί τους κυρίους Αναστασιάδη και Ακκιντζί, να αντιμετωπίσουν τα εκκρεμή ζητήματα και να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για «να μετατρέψουν σε σημαντικές συγκλίσεις τις σημαντικές αμοιβαίες αντιλήψεις, στις οποίες έχουν καταλήξει κατά τη διάρκεια του έτους».

Ο Μπαν Κι Μουν τονίζει πως, παρά το ό,τι δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα,«υπάρχει μια μοναδική ευκαιρία για θετική κατάληξη εντός του 2016». Επίσης, ζητά από το Συμβούλιο Ασφαλείας
να ανανεώσει τη θητεία της ειρηνευτικής δύναμης για ακόμη έξι μήνες, δηλαδή έως τις 31 Ιανουαρίου του 2017.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top