Ελλάδα

Πρωτοβουλία ενίσχυσης της εθελοντικής αιμοδοσίας

550_334_155195.jpg

Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας θα υλοποιήσει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Στο πλαίσιο αυτό με ομόφωνη απόφασή του, το ΔΣ του ΟΑΣΑ ενέκρινε τη δωρεάν εκτύπωση μηνύματος του αρμόδιου φορέα, σε δύο κωδικούς κανονικών εισιτηρίων και σε έναν κωδικό μισού εισιτηρίου, τα οποία θα αρχίσουν να πωλούνται από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Επίσης, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η διοίκηση του Οργανισμού θα εξετάσει την δυνατότητα ικανοποίησης κάποιων αιτημάτων που υπέβαλε η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.
 
Για παράδειγμα, προτάθηκε η προβολή μηνυμάτων για την εθελοντική αιμοδοσία σε όψεις λεωφορείων και τρόλεϊ, από τις οθόνες του μετρό, των λεωφορείων και των τρόλεϊ και η οργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας σε κεντρικό σταθμό του μετρό καθώς και μετασκευή, εφοδιασμό με κατάλληλο εξοπλισμό και δρομολόγηση ενός λεωφορείου ως κινητή μονάδα εθελοντικής αιμοδοσίας.

Τις δράσεις παρουσιάσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, Τάσος Ταστάνης, με την πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Χάρις Ματσούκα.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top