Ελλάδα

Ψήφισε για «Το Σχολείο που θέλεις» να γίνει σαν καινούργιο μέσα σε ένα καλοκαίρι!

1ax27kxf.jpg

Μέσα από το πρόγραμμα «Το Σχολείο που θέλεις» ψηφίζουμε το σχολείο του Νομού Θεσσαλονίκης, στο οποίο η Coca-Cola Τρία Έψιλον θα προχωρήσει σε βελτιωτικές και επισκευαστικές εργασίες.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συμβάλει για 5η συνεχή χρονιά στη βελτίωση και αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων με στόχο να προσφέρει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ένα πιο όμορφο, φιλικό και ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

Στο σχολείο που θα αναδειχθεί πρώτο σε ψήφους, από τα 9 συνολικά που συμμετέχουν στη διαδικασία, θα γίνουν εργασίες ανακαίνισης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε από τον Σεπτέμβρη μαθητές και εκπαιδευτικοί να βρίσκονται σε ένα φιλόξενο, βελτιωμένο και λειτουργικό σχολείο, όπως έγινε και τις περασμένες χρονιές σε 12 σχολεία συνολικά.

Για να δείτε την παρουσίαση των υπόλοιπων σχολείων πατήστε ΕΔΩ

Μάθε περισσότερα για μερικά από τα εννέα σχολεία που μπορείς να ψηφίσεις:

2ο Γυμνάσιo Ευόσμου

6-2o-gymnasio-eyosmoy.jpg

Το σχολικό συγκρότημα ολοκληρώθηκε το 1979. Αργότερα η μεγάλη προσέλευση μαθητών δημιούργησε πρόβλημα στέγασης. Ενώ, λοιπόν, το κτίριο προοριζόταν για το 4ο δημοτικό, οι μαθητές του γυμνασίου, που μέχρι τότε στεγάζονταν σε λυόμενο κτίριο σε τέσσερις βάρδιες, διεκδίκησαν μαζί με γονείς και καθηγητές το κτίριο και τα κατάφεραν.

Μέχρι το 2011-12 το σχολείο είχε πάνω από 410 μαθητές και 43 εκπαιδευτικοί. Σήμερα είναι περισσότεροι από 465 μαθητές και προστέθηκαν 3 προκατασκευασμένες αίθουσες (ΚΙΒΟ) με διάφορα προβλήματα: κρύο, πρόβλημα μόνωσης και μη κατάλληλη υγιεινή.

28ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

7-28o-gymnasio-thessalonikis.jpg

Το σχολείο λειτουργεί από το 1983 και τον Απρίλιο του 2005 προστέθηκε στην αυλή ένα δεύτερο κτίριο. Το σχολείο διαθέτει 10 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πληροφορικής, εργαστήριο χημείας, χώρο πολλαπλών χρήσεων, γραφείο καθηγητών και μία μικρή αίθουσα για το τμήμα ένταξης.

Το σχολείο έχει 220 μαθητές ανάμεσά τους και μαθητές Α.Μ.Ε.Α., οι οποίοι δυσκολεύονται επειδή δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για τη μετακίνησή τους. Λειτουργούν τμήματα ενίσχυσης στη Γερμανική γλώσσα με πιστοποίηση εκμάθησης και παρά τα σημαντικά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζονται, οι μαθητές έχουν καταφέρει να παρουσιάζουν πρόοδο και να παίρνουν μέρος σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα.

90ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

8-90o-dimotiko-thessalonikis.jpg

Το σχολείο μας αυτό ιδρύθηκε το 1983 και το κτίριο του είναι προκατασκευασμένο. Διαθέτει 12 αίθουσες διδασκαλίας, από τις οποίες οι τρεις είναι για το νηπιαγωγείο που συστεγάζεται μαζί στο Δημοτικό. Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Θεσσαλονίκης φρόντισε για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στη σκεπή ώστε να εξοικονομηθεί ενέργεια. Ωστόσο, είναι άμεση η ανάγκη επισκευής της αυλής καθώς το πρώην συστεγαζόμενο 6ο Δημοτικό σχολείο γκρεμίστηκε, μπαζώθηκε και η αυλή είναι χωρισμένη στα δύο με λαμαρίνες. Παράλληλα, θεωρείται απαραίτητη η δημιουργία κατάλληλου χώρου ψυχαγωγίας για τα νήπια.

92ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

9-92o-dimotiko-thessalonikis.jpg

Το σχολείο κτίστηκε το 1992 και η νέα πτέρυγα του το 2008. Σήμερα το σχολείο έχει συνολικά 262 μαθητές. Στο κτίριο υπάρχουν 12 αίθουσες, τέσσερα ολοήμερα τμήματα με 83 μαθητές ενώ υπάρχει και τμήμα ένταξης με 12 παιδιά. Μέχρι σήμερα έχει πολλές επιτυχείς συμμετοχές σε ευρωπαϊκά προγράμματα ενώ τη φετινή σχολική χρονιά 2015-16 διακρίθηκε σχεδόν σε όλα τα αθλήματα.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές είναι πολλαπλά αλλά εστιάζουν κυρίως στους χώρους υγιεινής αφού δεν λειτουργούν όλοι καθώς και στην άμεση ανάγκη διαμόρφωσης της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.

Δείτε εδώ τα υπόλοιπα πέντε σχολεία που συμμετέχουν στον διαγωνισμό

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top