Ελλάδα

Πυρκαγιά απείλησε τις δεξαμενές της ΔΕΗ στη Λέσβο

fotia-dei-1-735x459.jpg

Μία πιθανή τραγωδία με απρόβλεπτες συνέπειες αποτράπηκε την τελευταία στιγμή, όταν η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε δίπλα από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Λέσβο, απείλησε τις δεξαμενές καυσίμων του εργοστασίου, αλλά και τις αποθήκες οινοπνεύματος της ΕΠΟΜ που βρίσκονται σε απόσταση λίγων μέτρων, από την εστία της φωτιάς.

Σύμφωνα με το lesvosnews.gr η άμεση επέμβαση των εργαζομένων στη ΔΕΗ, στην ΕΠΟΜ, αλλά και η έγκαιρη επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έσωσαν την κατάσταση από έναν πιθανό όλεθρο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από μετασχηματιστή που μάλλον υπερθερμάνθηκε και εξερράγη, με αποτέλεσμα η κολόνα της ΔΕΗ να τυλιχτεί αμέσως στις φλόγες και οι πύρινες γλώσσες με τη βοήθεια του ισχυρού ανέμου, να φουντώνουν και να επεκτείνονται γρήγορα.

fotia-dei-1.jpg

Οι εργαζόμενοι στα δύο εργοστάσια – ΔΕΗ και ΕΠΟΜ – έτρεξαν αμέσως με τις μάνικες και ότι άλλο μπορούσαν για να περιορίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς, ενώ οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έφτασαν αμέσως επί τόπου, έθεσαν πολύ γρήγορα τη φωτιά υπό τον πλήρη έλεγχό τους.

Ωστόσο απρόβλεπτες θα ήταν οι συνέπειες, αν η φωτιά έφτανε στις δεξαμενές καυσίμων της ΔΕΗ, που βρίσκονταν μία ανάσα από το σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

fotia-dei-4-e1467724120403.jpg

Στην απέναντι επίσης πλευρά του δρόμου, βρίσκονται οι αποθήκες οινοπνευματοδών της ΕΠΟΜ που όμως έχουν σύστημα προστασίας από πυρκαγιά και ήταν όλοι σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.

fotia-dei-6.jpgfotia-dei-7.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top