Οικονομία

«Σαφάρι» των εφοριακών στον Ωρωπό: Στο 100% η παραβατικότητα

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Χαρακτηριστική της εικόνας που επικρατεί σε αρκετές τουριστικές περιοχές ήταν αυτή που αντίκρισαν οι ελεγκτές της Υπηρεσίας Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων που πραγματοποίησαν «έφοδο» σε επιχειρήσεις παντός είδους στον Ωρωπό.

Όπως είπαν σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, η παραβατικότητα ήταν της τάξης του 100%.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα επιχειρηματίας ο οποίος εντοπίστηκε να μην έχει κόψει απόδειξη αξίας 400 ευρώ σε εστιατόριο.

Οι ελεγκτές, βέβαια, παραδέχθηκαν ότι τα πρόστιμα που επιβάλλονται αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο συμβολικά.

Απέδωσαν, δε, την παραβατικότητα αφενός στην οικονομική κρίση και αφετέρου στην αύξηση της τουριστικής κίνησης το τελευταίο δίαστημα.

ele8.jpg

«Στόχος μας είναι οι επιχειρήσεις να κόβουν αποδείξεις. Ο ρόλος μας δεν είναι τιμωρητικός αλλά θέλουμε να συμμορφώσουμε τις επιχειρήσεις για να μειώσουμε την παραβατικη συμπεριφορά» κατέληξε μια από τους ελεγκτές της ΥΔΔΕ.

ele9.jpg

Το πάρτι της φοροδιαφυγής κατά την τουριστική σεζόν έχει θορυβήσει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έχει εκπονησει σχέδιο έκτακτης ανάγκης με μέτρα όπως μεταφορά ελεγκτών στα νησιά, επιβολή διοικητικών ποινών («λουκέτα» τριάντα ημερών) σε όποιους συλλαμβάνονται για δεύτερη φορά να μην κόβουν απόδειξη, αλλά και κατάρτιση «μαύρης λίστας» με τις επιχειρήσεις που δηλώνουν πολύ λιγότερα από όσα διαπιστώθηκε πως εισπράττουν κατά τις επισκέψεις των ελεγκτών στην περιοχή τους.

ele7.jpg

ele6.jpg

ele5.jpg

ele4.jpg

ele3.jpg

ele2.jpg

ele1.jpg

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top