Ελλάδα

Σε δίκη παραπέμπονται οι 17 για το σύστημα Sonak

2AAC64FCA954E42C9EA0551EB2E2CBAA.jpg

O επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και άλλοι δεκαέξι παραπέμπονται σε δίκη για κακουργήματα σχετικά με τις παράνομες πληρωμές για το εξοπλιστικό πρόγραμμα που αφορά στην προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak για τον στρατό ξηράς.

O επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και άλλοι δεκαέξι παραπέμπονται σε δίκη για κακουργήματα σχετικά με τις παράνομες πληρωμές για το εξοπλιστικό πρόγραμμα που αφορά στην προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak για τον στρατό ξηράς.

Με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών τους παραπέμπει σε δίκη για απιστία και ηθική αυτουργία σε αυτήν με πρωταγωνιστές τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο και τους πρώην γενικούς γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργο Κολίρη και Ευάγγελο Βασιλάκο ενώ για συμμετοχή στην υπόθεση παραπέμπεται και ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Αντώνιος Κάντας και άλλα στελέχη του Υπουργείου Αμυνας.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος που είχε προσωρινά κρατηθεί, είναι έξω στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος με το βραχιολάκι ενώ έχει κατηγορηθεί και για άλλα εξοπλιστικά προγράμματα που εκκρεμούν για έρευνα σε διάφορα δικαστικά στάδια.

Για το πρόγραμμα του Sonak οι κατηγορούμενοι,εμπλέκονται υπόθεση για την οποία το δημόσιο υπέστη σημαντική ζημιά ενώ η προμήθεια του οποίου εν λόγω προγράμματος, υπολογίζεται ότι ανήλθε περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά τα στοιχεία της δικογραφίας, στην εταιρεία του Θ. Λιακουνάκου καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 34.515.615 ευρώ, ενώ αναφέρεται ότι το σύστημα παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, δηλαδή προ της υπογραφής της σύμβασης.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με το ίδιο βούλευμα αποφαίνεται να μην γίνει κατηγορία για επιμέρους πράξεις κατά των τριών στελεχων του ΥΠΕΘΑ. Είχε προηγηθεί η εισήγηση της εισαγγελέα εφετών, Γεωργίας Τσατσάνη, προς το συμβούλιο, με το οποίο ζητούσε να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά 18 άτομα.

Το Συμβούλιο Εφετών είχε σύμφωνη γνώμη, παύοντας όμως οριστικά την ποινική δίωξη κατά του Ζ. Ανδρουλάκη λόγω θανάτου, κι έτσι 17 πρόσωπα θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top