Ελλάδα

Σε πέντε μήνες περίπου και πάλι η δίκη της Siemens στο ακροατήριο

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Σε πέντε μήνες περίπου θα εισαχθεί και πάλι η δίκη της Siemens στο ακροατήριο μετά την επ΄ αόριστο αναβολή της. Ειδικότερα, οι δύο αιτήσεις που κατέθεσε το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου προκειμένου να επιταχυνθεί η εκδίκαση   των δυο υποθέσεων της Siemens που αναβλήθηκαν επ΄ αόριστον, θα διαβιβαστούν  εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.         

Ο κ. Παρασκευόπουλος ζήτησε την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που προβλέπει την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα εκδίκαση των υποθέσεων εξαιρετικής φύσεως. Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών  θα έρθει σε επαφή με τις μεταφραστικές υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να ορίσει τη  νέα δικάσιμό της δίκης η οποία αναμένεται σε 5 περίπου μήνες.

Αναλυτικότερα, η Εισαγγελία Εφετών θα συνεννοηθεί  με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών για το χρόνο που απαιτείται για τη μετάφραση του βουλεύματος σε δύο γλώσσες. Ο αριθμός των μεταφραστών της γερμανικής γλώσσας  στο υπουργείο Εξωτερικών είναι φοβερά μικρός. Ανέρχεται μόλις στα δυο με τρία άτομα, εκ των οποίων μόνο ο ένας έχει εξειδικευθεί σε νομική ορολογία.

Για το λόγο αυτό δόθηκε το βούλευμα σε δύο μεταφραστές, έτσι ώστε ο ένας να μεταφράζει το καθαρά νομικό σκέλος του βουλεύματος και ο δεύτερος το υπόλοιπο που περιλαμβάνει στο ιστορικό-περιγραφικό κομμάτι.

Η   μετάφραση  αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 4 μήνες, αλλά σύμφωνα με τη δικονομία απαιτούνται ορισμένες προθεσμίες μετά  την κοινοποίηση του μεταφρασμένου βουλεύματος πριν να οδηγηθεί η υπόθεση στην ακροαματική  διαδικασία

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top