Πολιτική

«Σφάχτηκαν» Σκουρλέτης – Μανιάτης στη Βουλή για τους υδρογονάνθρακες

D6214490739C39A589A9B6C48AEE274A.jpg

Μανιάτης: «Θέλετε να ξεπουλήσετε τα πετρελαία στους Αμερικάνους. Ξεπουλάτε τα πάντα στην Τρόικα και μετά κλαίτε». Σκουρλέτης: «Είσαι υβριστής και βαρίδι για το ΠΑΣΟΚ».

Τα «μαχαίρια» βγήκαν την Παρασκευή στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής μεταξύ του Πάνου Σκουρλέτη και του Γιάννη Μανιάτη, οι οποίοι είχαν μία οξύτατη αντιπαράθεση με ανταλλαγή βαρύτατων χαρακτηρισμών και με αφορμή τους υδρογονάνθρακες.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Υπουργός Περιβάλλοντος απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική του, ειρωνεύτηκε τον κ. Μανιάτη, σημειώνοντας καυστικά ότι του δίνει την εντύπωση πως η χώρα χωρίζεται «στην προ Μανιάτη και την μετά Μανιάτη εποχή», τον κατηγόρησε ότι προωθεί «ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις» και ανέφερε ότι η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων φτάνει προς το τέλος της σε όλη την παγκόσμια κοινότητα.

Τα αίματα άναψαν για τα καλά με τον Γιάννη Μανιάτη να περνάει άμεσα στην αντεπίθεση, βάλλοντας κατά ριπάς προσωπικά εναντίον του κ. Σκουρλέτη και της κυβέρνησης και με τον Υπουργό Περιβάλλοντος να τον διακόπτει ουρλιάζοντας και χαρακτηρίζοντάς τον «ψεύτη» και «υβριστή».

«Τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν μου έχει απαντήσει ο κ. Σκουρλέτης ή οι υπουργοί Οικονομικών ή Ανάπτυξης αν προτίθενται να αναιρέσουν το νόμο για το Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών. Επειδή λοιπόν είστε και υβριστής κατά της νέας γενιάς και των συνταξιούχων και το μόνο που ξέρετε είναι να πετσοκόβετε συντάξεις χωρίς να ντρέπεστε καθόλου και ξεπουλάτε στην Τρόικα και το Υπερταμείο όσο τον εθνικό πλούτο. Μέχρι και τη ΔΕΗ την έχετε εντάξει εκεί και μετά κλαίτε…», σημείωσε σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους ο κ. Μανιάτης και πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση του ο Πάνος Σκουρέλης τον διέκοψε ωρυόμενος και φανερά εξοργισμένος.

«Να το πάρετε πίσω αυτή τη στιγμή. Ντροπή σας. Να ανακαλέσει ο κος Μανιάτης της χυδαίες εκφράσεις του», φώναξε ο υπουργός. «Δεν θα καταφέρετε να υπερκαλύψετε τη φωνή μου», αντέτεινε στο ίδιο ύφος ο Γιάννης Μανιάτης. «Τι να ολοκληρώσετε τις ύβρεις; Είστε ψεύτης και υβριστής. Ντροπή σας», ήταν η απάντηση του κου Σκουρλέτη.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άστραψε και βρόντηξε και ρίχνοντας κι άλλο νερό στον μύλο της πόλωσης είπε: «Αν ο υπουργός εκφράζει την άποψη της κυβέρνησης ότι ο ορυκτός πλούτος δεν αποτελεί για της πατρίδα μας προίκα του λαού, πηγή εσόδων και πανίσχυρο γεωπολιτικό όπλο, να παραιτηθεί τώρα, γιατί προφανώς συμφωνεί με τον κ. Καμμένο να πουλήσουμε τα πετρέλαια στους Αμερικάνους. Αυτά που πιστεύουν είναι μία παλαιοκομμουνιστική, κουβανική, βορειοκορεάτικη αντίληψη».

Ρόλο πυροσβέστη ανέλαβε η προεδρεύουσα Ευαγγελία Καρακώστα, προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα, αλλά οι δύο άνδρες δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη.

Ο Πάνος Σκουρλέτης συνέχισε τη φουλ επίθεση, χρησιμοποιώντας ακόμη πιο οξείς χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Μανιάτη. «Δεν είναι η πρώτη φορά κυρία πρόεδρε. Ο κος Μανιάτης είναι κλασικός υβριστής και λέει ψέματα. τα περί προδοτικών απόψεων και παράδοσης πλούτου του τα επιστρέφω. Ο κος Μανιάτης είναι βαρίδι για το ΠΑΣΟΚ. Εσείς και δύο τρεις άλλοι έχετε την ευθύνη που το κόμμα σας έχει γίνει δορυφόρος της ΝΔ. Είναι κατάντια», υπογράμμισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος.

«Παίρνει παράδειγμα ο υπουργός από τον κ. Σπίρτζη, που όλα τα βαρίδια του ΠΑΣΟΚ έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο κ. Μανιάτης, με τον υπουργό να τον διακόπτει καλώντας τον να ζητήσει συγγνώμη.

Σε αυτό το σημείο η μονομαχία τους έλαβε προσωρινά τέλος, αλλά λίγη ώρα αργότερα επανήλθαν με τον Γιάννη Μανιάτη να υπερασπίζεται το κόμμα του και τον εαυτό του, εξαπολύοντας νέα επίθεση εναντίον του Πάνου Σκουρλέτη.

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης που ο κ. Τσίπρας επέλεξε για κεντρικό διαπραγματευτή είχε στείλει e-mail στην Τρόικα για τις έρευνες υδρογονανθράκων. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ενέδωσε ποτέ σε αυτές τις πιέσεις. Η παρούσα κυβέρνηση δηλώνει ότι τα έσοδα από τον ορυκτό πλούτο που πρόκειται να πάνε στο Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών θα συνεχίζουν να έρχονται ή έχουν εκχωρηθεί κι αυτά ως δημόσιο έσοδο στο Ταμείο ξεπουλήματος κι αποικιοκρατίας της χώρας; Εμείς οι Σοσιαλδημοκράτες δεν θα σας αφήσουμε», ανέφερε ο κ. Μανιάτης.

«Δεν μπορώ να παρακολουθήσω το παραλήρημα και το συλλογισμό του κ. Μανιάτη. Ελπίζω την επόμενη φορά να είναι πιο εγκρατής με λιγότερα ψέματα και να δείξει την απαραίτητη σοβαρότητα», ανταπέδωσε ο Πάνος Σκουρλέτης για να λάβει την απάντηση του κ. Μανιάτη «απορία ψάλτου βηξ».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top