Οικονομία

Σήμερα βγαίνει στο «σφυρί» το Athens Ledra

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Δρόμο ως το φθινόπωρο και ακόμη πιο πέρα προεξοφλούν στην ξενοδοχειακή αγορά ότι θα έχει η περίπτωση του πολυσυζητημένου Athens Ledra στη Συγγρού, το οποίο βγαίνει σήμερα στο «σφυρί» με επισπεύδουσα την Alpha Bank, για χρέος 6,5 εκατ. ευρώ.

Κι αυτό γιατί θεωρούν υψηλό το τίμημα των 47,8 εκατ. ευρώ που έχει τεθεί ως τιμή πρώτης εκκίνησης για τη σημερινή διαδικασία πλειστηριασμού και αναμένουν ότι θα κηρυχθεί άγονη και θα επαναληφθεί εκ νέου. Σημειωτέον ότι η ίδια διαδικασία είχε οριστεί και πέρυσι για το ξενοδοχείο, ιδιοκτησίας της εταιρείας ΑΣΤΥ Α.Ε. του ομίλου Παρασκευαϊδη, με τιμή στα 41,1 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα πάλι την Alpha Bank, ωστόσο είχε αναβληθεί.

Γεγονός πάντως είναι ότι πολλοί ξενοδοχειακοί όμιλοι, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις και αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη σημερινή διαδικασία, όπως μεγάλη παραμένει και η αγωνία των εργαζομένων, οι οποίοι συνεχίζουν όλο το τελευταίο διάστημα τις κινητοποιήσεις τους και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Μάλιστα, την άποψη ότι «ο σημερινός πλειστηριασμός για το ξενοδοχείο, το οποίο έκλεισε με 100% πληρότητα, θα κηρυχθεί άγονος» υποστηρίζουν και οι εργαζόμενοι προσθέτοντας ότι «παραμένουν απλήρωτοι από τα μέσα Μαρτίου, ενώ δεν τους έχει καταβληθεί και το δώρο Πάσχα».

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο Newmoney

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top