Διεθνή

Σόιμπλε: «Άθικτη» η γερμανική οικονομία από το βρετανικό δημοψήφισμα

E936ACCB906C6F6D86D97D1301AD6B57.jpg

Δεν υπάρχει καμία αρνητική συνέπεια από το βρετανικό δημοψήφισμα για την γερμανική οικονομία ως τώρα, διευκρίνησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχει καμία αρνητική συνέπεια από το βρετανικό δημοψήφισμα για την γερμανική οικονομία ως τώρα, διευκρίνησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον προϋπολογισμό.

Επισήμανε ωστόσο ότι είναι ασαφές αν θα παραμείνει στάσιμη η κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η πρόσβαση στην εσωτερική αγορά της ΕΕ είναι συνδεδεμένη με όρους, δηλαδή την αποδοχή των βασικών ελευθεριών, όπως της κυκλοφορίας προσώπων και εργατικού δυναμικού, καθώς και με τη συμμετοχή στη χρηματοδότησή της.

Ο κ. Σόιμπλε εκτίμησε ακόμη ότι κατά την Σύνοδο της G20 στην Κίνα αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, και οι απώλειες που κατέγραψε η βρετανική λίρα, ενώ θα εξεταστούν και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι που συνεπάγεται το Brexit.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top