Οικονομία

Σόιμπλε: Λογικό να συνεχίσει το Σίτι να συνδέεται με την ΕΕ

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Λογικά έκρινε σήμερα τα σχόλια του νέου υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ ότι οι βρετανικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες θα πρέπει να διατηρήσουν την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός πρόσθεσε ότι θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Χάμοντ, ο οποίος διορίστηκε χθες υπουργός Οικονομικών από την νέα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Ο Σόιμπλε πρόσθεσε εξάλλου ότι η Ομάδα των Είκοσι (G20), οι υπουργοί Οικονομικών της οποίας συναντώνται στην Κίνα την ερχόμενη εβδομάδα, είναι αποφασισμένη να περιορίσει τις αρνητικές συνέπειες του Brexit.

Την ίδια ώρα έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Σόιμπλε στο Βερολίνο, ο Αμερικανός ομόλογός του, Τζακ Λιου, κάλεσε την ΕΕ και τους Βρετανούς αξιωματούχους να είναι πραγματιστές και ευέλικτοι στις συνομιλίες για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ και πρόσθεσε ότι θα συναντήσει τον νέο υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας αργότερα σήμερα.

“Θα συναντήσω τον νέο υπουργό Οικονομικών το απόγευμα, ανυπομονώ για την συνάντηση αυτή”, σημείωσε ο Λιου έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Σόιμπλε στο Βερολίνο.

“Πιστεύουμε ότι είναι προς το μέγιστο συμφέρον της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της παγκόσμιας οικονομίας να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα που θα δημιουργήσει μια πολύ ολοκληρωμένη σχέση μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ”, πρόσθεσε ο Λιου αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

“Πιστεύουμε ότι έχει καθοριστική σημασία οι διαπραγματεύσεις να γίνουν με πραγματισμό, διαφάνεια και ηπιότητα και οι δύο πλευρές να δείξουν ευελιξία”, κατέληξε ο Λιου. 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top