Πολιτική

Σπίρτζης: Νέο τοπίο στην τηλεόραση με κανάλια με συγκεκριμένη δεοντολογία

5DB1607A4A332CEBFA2FE5C8B219C43F.jpg

Νέοι μύδροι κατά του ΤΑΙΠΕΔ

Για «νέο τοπίο στην ιδιωτική τηλεόραση, με κανάλια που θα λειτουργούν με ”συγκεκριμένη δεοντολογία” και θα είναι νόμιμα» μίλησε την Πέμπτη στην ΕΡΤ ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. «Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αδειοδότηση στο τέλος Αυγούστου» πρόσθεσε.

Από τις 11 υποψηφιότητες που υπάρχουν όσοι πληρούν τα κριτήρια θα περάσουν στη δεύτερη φάση και όσοι θα δώσουν τα περισσότερα χρήματα θα πάρουν άδεια, με τελευταίο κριτήριο το τίμημα. Προαπαιτούμενα είναι η φορολογική, και ασφαλιστική ενημερότητα, να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές αποσαφήνισε.

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο να χάσουν εργαζόμενοι τις θέσεις τους από κανάλια που θα κλείσουν, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ας πούμε ότι ένας σταθμός κλείνει… Θα ανοίξει κάποιος άλλος».

«Οι υπάρχοντες σταθμοί λειτουργούν χωρίς νομικό πλαίσιο, ενώ τώρα έχουμε υπουργική απόφαση για ελάχιστο αριθμό εργαζόμενων ανά ειδικότητα» τόνισε, ενώ έκανε μάλιστα λόγο για πανελλαδικό κανάλι που λειτουργεί με 12 δημοσιογράφους.

«Πάμε να φέρουμε τη νομιμότητα και να βαθύνουμε τη δημοκρατία. Στο κοινοβούλιο ανατέθηκε η αρμοδιότητα για τα κανάλια όχι στον κ. Παππά, και το κοινοβούλιο αποφάσισε για τον αριθμό των καναλιών» δήλωσε, παρότι η κυβερνητική πλειοψηφία διαμορφώνει τις αποφάσεις.

Σε ό,τι αφορά την επιστολή του επίτροπου για την Ψηφιακή Οικονομία Γκίντερ Έτινγκερ ισχυρίστηκε ότι «έγινε καταγγελία και λόμπινγκ στις Βρυξέλλες και η Επιτροπή πολύ σωστά τη δουλειά της και μάς έστειλε επιστολή η Κομισιόν κάνει άριστα τη δουλειά της… Απαντήσαμε, το θέμα δεν αφορά τα κανάλια.»

«Ό,τι καταγγελία και να κάνουνε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην προστατέψουμε την ανεξαρτησία των ρυθμιστικών αρχών αντίθετα με τη ΝΔ και τα όργια που κάνανε με τη Digea» υποστήριξε.

Ο υπουργός Μεταφορών πρόσθεσε ότι τo εύρος των συχνοτήτων το αποφασίζει το κράτος και η κυβέρνηση διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον.

Νέοι μύδροι κατά ΤΑΙΠΕΔ

Ο Χρήστος Σπίρτζης εξαπέλυσε νέα, δριμεία, επίθεση και στο ΤΑΙΠΕΔ. «Το ΤΑΙΠΕΔ δεν το νοιάζει πόσο θα πουλήσει τη δημόσια περιουσία, το μόνο που το νοιάζει είναι να πουλήσει… Το ΤΑΙΠΕΔ δεν διαφυλάσσει το δημόσιο συμφέρον» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι τραπεζικά στελέχη τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ, και όταν ολοκληρώσουν το θεάρεστο έργο τους θα γυρίσουν στις τράπεζες» δήλωσε δε δηκτικά. Παράλληλα ο κ. Σπίρτζης επέμεινε ότι οι αστικές συγκοινωνίες δεν είναι προς ιδιωτικοποίηση.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top