Πολιτική

Στα τέλη του Αυγούστου η συνάντηση Φώφης – Σταύρου

550_334_512523.jpg

Τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να συμφωνήσουν τα διαδικαστικά θέματα του επόμενου διαστήματος, είχαν σήμερα Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης, στον απόηχο της κατάθεσης του πορίσματος της Επιτροπής Διαλόγου και Θέσεων για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις.

Οι ηγέτες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, συμφώνησαν να συναντηθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, λίγο μετά από τις διακοπές τους, προκειμένου να καθορίσουν και το τελικό χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων στην πορεία ανασυγκρότησης του χώρου και δημιουργίας του τρίτου πόλου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Από μεθαύριο, Τετάρτη, ωστόσο, ξεκινούν διαβουλεύσεις σε επίπεδο στελεχών των δύο κομμάτων, προκειμένου να προετοιμαστεί καταλλήλως η συνάντηση των δύο και να αποφευχθεί τυχόν ναυάγιο τότε.

Την ευθύνη των διαβουλεύσεων αυτών θα έχουν κυρίως τα στελέχη που ανέλαβαν το πολιτικό σκέλος των επαφών των δύο κομμάτων το προηγούμενο διάστημα, με κεντρικό ρόλο να κατέχει από το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Πρωτόπαπας και από το Ποτάμι ο Δημήτρης Τσιόδρας, ο οποίος πάντως συμμετείχε και στην Επιτροπή Διαλόγου και Θέσεων. Την ‘ομάδα’ των επαφών, τα δύο κόμματα αναμένεται να συμπληρώσουν εντός της ημέρας.

Από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη, η πρόταση που έχει πέσει ήδη στο τραπέζι, μιλά για διενέργεια Συνδιάσκεψης τον Οκτώβριο και εκλογή αρχηγού από τη βάση αμέσως μετά, ενώ στη Σεβαστουπόλεως επιμένουν μέχρι σήμερα σε εκλογή αρχηγού από τη βάση πρώτα και δέσμευση όποιου εκλεγεί να οδηγήσει τον χώρο σε συνέδριο το επόμενο διάστημα.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top