Οικονομία

Σταθάκης: Ετοιμάζουμε αλλαγές στις επενδύσεις για να «θερμάνουμε» την οικονομία

2539337.jpg

«Η κυβέρνηση επιδιώκει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τις επενδύσεις, αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και ομαλή ροή όλων των χρηματοδοτικών πόρων, με στόχο να “θερμάνει” τα πράγματα στην ελληνική οικονομία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης σε σημερινές του δηλώσεις.

«Εμείς κάνουμε τρία βασικά πράγματα. Πρώτον, τώρα πια έχουμε ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για επενδύσεις, τα ΕΣΠΑ είναι για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, ο αναπτυξιακός νόμος για τις μικρομεσαίες, ετοιμάζουμε αναμόρφωση του νόμου για τις μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα», ανέφερε στον Real FM και πρόσθεσε:

«Το δεύτερο που κάνουμε είναι να βελτιώσουμε πολύ το καθεστώς αδειοδοτήσεων. Η υπόσχεση που δώσαμε -και επίκειται το νομοσχέδιο- είναι να ιδρύεται μία επιχείρηση σε μία μέρα και να μπορεί να λειτουργήσει σε τρεις, σε ένα μεγάλο μέρος των κλάδων της ελληνικής οικονομίας που δεν έχουν ένα περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

«Το τρίτο», συνέχισε, «είναι να κάνουμε θεσμικές αλλαγές, σε αυτήν τη φάση, όπως είναι το νέο καθεστώς των δημοσίων συμβάσεων και άλλες τομές που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή ως νομοθετήματα που θα ψηφιστούν μέσα στο καλοκαίρι».

«Και το τέταρτο, φυσικά, είναι η μέριμνα για την ομαλή ροή των χρηματοδοτικών πόρων που έχουμε από οποιαδήποτε πηγή, είτε την ευρωπαϊκή, είτε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, είτε χρηματοδοτικά εργαλεία οποιασδήποτε μορφής που είναι αυτήν τη στιγμή διαθέσιμα», υπογράμμισε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top