Διεθνή

Στη χτυπημένη από την τρομοκρατία Νίκαια ο Ολάντ

hollande2.jpg

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έφθασε σήμερα το μεσημέρι στη Νίκαια, την επομένη της επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 84 ανθρώπους σε αυτή την πόλη της νοτιοανατολικής Γαλλίας.

Ο αρχηγός του κράτους θα συναντηθεί επιτόπου με τις υπηρεσίας ασφαλείας και διάσωσης που κινητοποιήθηκαν στη διάρκεια της επίθεσης αυτής, η οποία πραγματοποιήθηκε από έναν άνδρα που οδήγησε ένα φορτηγό πάνω στο πλήθος στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 14η Ιουλίου, την εθνική γιορτή της χώρας.

«Δεν θα επιτρέψουμε να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις αξίες μας»

Στο μεταξύ, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν, καταδικάζοντας, σε δηλώσεις του, ως «βάρβαρη πράξη» τη χθεσινοβραδινή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, τόνισε πως «δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις αξίες μας το μίσος και η βία».

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια και στους οικείους τους. Αυτή η βάρβαρη πράξη, που προκάλεσε τόσα πολλά θύματα, μας συγκλονίζει και μας αφήνει άφωνους», αναφέρει ο κ. Κερν και προσθέτει: «Η επίθεση είναι, επίσης, ένα χτύπημα στις θεμελιώδεις αξίες μας, ένα χτύπημα στην ανεκτικότητα, στον ανθρωπισμό και στη δημοκρατία, και έχει στόχο όλους όσοι υποστηρίζουν μία ειρηνική και κοινή συνύπαρξη».

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές βρισκόμαστε πλευρό με πλευρό με τη Γαλλία και το μήνυμά μας είναι εντελώς σαφές: Δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις αξίες μας το μίσος και η βία», καταλήγει ο Αυστριακός καγκελάριος.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top