Πολιτική

Στην Αλικαρνασσό το «κλείσιμο» των εργασιών του Συμποσίου της Σύμης

550_334_522845.jpg

Στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας (σ.σ. Μπόντρουμ) «έκλεισε» τις εργασίες του το φετινό Συμπόσιο της Σύμης, που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Κω, το διάστημα 10-14 Ιουλίου.

Στην τελετή λήξης μάλιστα, μίλησε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος του Μπόντρουμ Μεχμέτ Κοτσαντόν (σ.σ. στην φωτογραφία, εικονίζεται με το μικρόφωνο), καθώς η επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου και των καλεσμένων του εκεί, αποτέλεσε στην πραγματικότητα και την πρώτη κίνηση μετά την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας των δήμων Κω και Μπόντρουμ. Δεν είναι τυχαίο ότι τον πρώην πρωθυπουργό συνόδευαν μεταξύ άλλων και εκπρόσωποι του δήμου Κω.

g013.jpg

Στην τελετή λήξης του Συμποσίου της Σύμης, μίλησαν ακόμα ο πρώην αρχηγός του Εργατικού Κόμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο Εντ Μίλιμπαντ (σ.σ. στην φωτογραφία, αριστερά του Γιώργου Παπανδρέου), ο αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Ουμούτ Οράντ (σ.σ. αριστερά στην φωτογραφία) που αναφέρθηκε στην ομιλία του και στον Ισμαήλ Τζεμ και η εκλεγμένη στην τοπική Βουλή του Όρεγκον Αλίσια Κένυ Γκάιαρ (σ.σ. δεξιά στην φωτογραφία). Συγκίνηση όμως προκάλεσε με την παρέμβασή της η Σύρια Καθηγήτρια στο LSE Ρίμα Τουρκμάνι (σ.σ. με το πορτοκαλί φόρεμα), όταν αναφέρθηκε στον πατέρα της που έχει επιλέξει να ζει ακόμα στη Συρία, παρά την επιλογή που είχε να φύγει από την χώρα του ώσπου να τελειώσει ο πόλεμος.

Κατά την άφιξή τους στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, τον Γιώργο Παπανδρέου και τους καλεσμένους του, υποδέχθηκε πλήθος κόσμου, ενώ δεν ήταν λίγοι όσοι ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

gg002.jpg
g003.jpg

g004.jpg
g005.jpg

g006.jpg

Τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό φώναξε και ένας πλανώδιος τεχνίτης γυαλιού, όταν τον αναγνώρισε και θέλησε να του χαρίσει ένα αναμνηστικό που έφτιαξε μπροστά στα μάτια του ίδιου και των καλεσμένων του. Όταν του το πρόσφερε μάλιστα, είπε και ένα αστείο, δυστυχώς όμως στα τουρκικά, με αποτέλεσμα να προκαλέσει γέλιο μόνο …αμηχανίας στην ομήγυρη, μια και κανείς δεν κατάλαβε τι εννοούσε.

g007.jpg
g008.jpg
g009.jpg

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και οι καλεσμένοι του στο Συμπόσιο της Σύμης -πολλοί εκ των οποίων πάντως, επέστρεψαν στην Κω, έχοντας αποφασίσει να παρατείνουν τη διαμονή τους, για διακοπές στο ελληνικό νησί- θαύμασαν κάποια από τα ιστορικά εκθέματα της Αλικαρνασσού και περπάτησαν σε ιστορικής σημασίας σοκάκια.

g010.jpg

Μετά το πέρας της τελετής λήξης των εργασιών του Συμποσίου της Σύμης, μάλιστα, έφαγαν σε ένα εστιατόριο με θέα το Κάστρο των Αϊτών και την παραλία Αλικαρνασσού.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top