Πολιτική

Στην Κένυα για την Διάσκεψη του ΟΗΕ ο Μάρδας

2296995-656x410.jpg

Τρόπους βελτίωσης της βιομηχανικής συνεργασίας ανάμεσα στα βιομηχανικά και τα αναπτυσσόμενα κράτη πρότεινε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στη 14η Υπουργική Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD), που πραγματοποιείται στο Ναϊρόμπι, από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου, με θέμα «Μεταφράζοντας τις προτάσεις της Ατζέντας 2030 για βιώσιμη ανάπτυξη σε δράση».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Μάρδας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Διάσκεψης, αναφέρθηκε στους προσδιοριστικούς παράγοντες που προάγουν ή εμποδίζουν τις εμπορικές σχέσεις Βορρά-Νότου και τόνισε την ανάγκη να εξευρεθούν άμεσες και πρακτικές λύσεις που να ενδυναμώνουν τη διασυνδεσιμότητα των κρατών Βορρά-Νότου, την αποτελεσματικότητα των κυβερνήσεων και γενικά τη διεθνή συνεργασία.

Επίσης, εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας στην αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου του Οργανισμού, με στόχο την απλοποίηση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και την αύξηση της δυνατότητας υλοποίησης έργων, μέσω της εξασφάλισης των αναγκαίων πόρων.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο κ. Μάρδας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είχε συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Κένυας, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων, ενώ συζητήθηκαν και τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε όλους τους τομείς.

Παράλληλα, με στόχο την προώθηση των εξαγωγών στην Κένυα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, ο οποίος συνοδευόταν από τον βουλευτή Λάρισας και πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κένυας, Νικόλαο Παπαδόπουλο, ηγήθηκε ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στο Ναϊρόμπι, όπου διοργανώθηκαν επαφές Ελλήνων επιχειρηματιών που ήδη δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Κένυα, τόσο με εκπροσώπους ιδιωτικού τομέα της Κένυας, όσο και με εκπροσώπους κρατικών φορέων. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μάρδας, συνοδευόμενος από επιχειρηματίες, είχε επαφές με την υπουργό Ανατολικής Αφρικής, Εργασίας και Απασχόλησης, τον υπουργό Χωροταξίας, την υφυπουργό Τουρισμού και τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Εθνικού Επιμελητηρίου Κένυας.

 

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top