Ελλάδα

Στο εδώλιο ξανά για τη Siemens, αλλά δεν υπάρχει μεταφραστής

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Χαμένη ….στη μετάφραση φαίνεται πως είναι η υπόθεση της Siemens, καθώς σήμερα επρόκειτο να ξεκινήσει  ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η σχετική ακροαματική διαδικασία πλην όμως το δικαστήριο είναι σε αναζήτηση μεταφραστή.

Ειδικότερα, στο εδώλιο κατηγορούμενοι για τη μεαγάλη αυτή υπόθεση διαφθοράς είναι 64 πρόσωπα.

Η δίκη είχε εκφωνηθεί τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο η αποχή των δικηγόρων “πάγωσε” την εξέλιξη της.

Η υπόθεση των “μαύρων ταμείων ” της Siemens απασχολεί την ελληνική Δικαιοσύνη για περισσότερο από μια δεκαετία. 

Η δικογραφία αφορά την σύμβαση που υπεγράφη το 1997 ανάμεσα στον ΟΤΕ και την γερμανική Siemens.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας τα ποσά που αποτέλεσαν “ωφέλιμες πληρωμές” εκτιμάται ότι αγγίζουν τα 70 εκατομμύρια ευρώ. Το συγκεκριμένο  ποσό υπολογίζεται ως ζημιά που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο καθώς τα παράνομα χρήματα μετακυλήθηκαν στο κόστος για την υλοποίηση του έργου. 

Μεταξύ των προσώπων που καλούνται να αντιμετωπίσουν τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είναι ο άλλοτε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη , Θόδωρος Τσουκάτος για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου μάρκων. Υπόλογος επίσης είναι ο επί σειρά ετών Διευθύνων Σύμβουλος και ακολούθως επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του γερμανικού κολοσσού Χάινριχ Φον Πίρερ αλλά και τα πρώην στελέχη της Siemens Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Φόλκερ Γιούγκ , Ράινχαρτ Σίκατσεκ ,Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, Εμμανουήλ Σταυριανού κ.α , όπως και οι καταζητούμενοι Μιχάλης Χριστοφοράκος και Χρήστος Καραβέλας.Επίσης τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Νικόλαος Μανασής,Σωτήρης Τζούμας κ.α. Οι ιδιώτες , χρηματιστές επιχειρηματίες κλπ, Γεώργιος Καλδής, Αθανάσιος Ράμμος,Βασίλειος Τυρογαλάς κ.α. Κατηγορούμενοι είναι επίσης τα δύο τραπεζικά στελέχη Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top