Οικονομία

Στο επίκεντρο οι διαγωνισμοί για εκμίσθωση παραλιών

550_334_244166.jpg

Την επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαγωνισμοί για την εκμίσθωση παραλιών και να εκδοθούν οι απαιτούμενες άδειες, ζητούν οι εκμισθωτές θαλάσσιων μέσων αναψυχής των δήμων, Χανίων και Πλατανιά.

Αντιπροσωπεία των εκμισθωτών επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη ζητώντας την συνδρομή του, ώστε να κινηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες.

Όπως υποστήριξαν οι εκμισθωτές, με τη διαδικασία που υπάρχει σήμερα, το αίτημα της έκδοσης άδειας, που εγκρίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης θα ικανοποιηθεί στα μέσα Αυγούστου, όταν και θα έχει παρέλθει το ήμισυ της τουριστικής περιόδου.

Το αίτημα των εκμισθωτών είναι να επισπευστούν, άμεσα, όλες οι διαδικασίες ώστε να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν, τουλάχιστον, τους δύο από τους πέντε μήνες της τουριστικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε επίσης, ότι όλοι απασχολούν ασφαλισμένους εργαζόμενους οι οποίοι, αν δουλέψουν μόνο τη μισή σαιζόν, δεν θα μπορέσουν να καλύψουν ούτε τα πάγια έξοδά τους.

Ο κ. Βουλγαράκης υποσχέθηκε στους εκμισθωτές ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ώστε να στηρίξει το αίτημά τους και να επισπευθούν οι διαδικασίες για την αδειοδότησή τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top