Πολιτική

«Στον αέρα ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών»

550_334_101340.jpg

«Στον αέρα βρίσκεται ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών» διαπιστώνει η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕ) σχολιάζοντας δημοσίευμα της «Καθημερινής» το οποίο αναφερόταν σε επιστολή του Κοινοτικού Επιτρόπου Γκ. Έτινγκερ προς την κυβέρνηση για τις ανεξάρτητες Αρχές και την ΕΕΤΤ.

Η ΕΤΙΗΣΕΕ στην ανακοίνωσή της θέτει ερωτήματα προς τους αρμόδιους για τον λόγο απόκρυψης, όπως αναφέρουν, της συγκεκριμένης επιστολής του Επιτρόπου, ενώ τονίζει ότι η Επιτροπή διαφωνεί πλήρως με την πρόθεση της κυβέρνησης να περιορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Ουσιαστικά» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ «η κυβέρνηση καταγγέλλεται γιατί προχωρά σε ένα διαγωνισμό χωρίς να καθορίζει τους όρους του παιχνιδιού, όπως ο καθορισμός του συνολικού αριθμού των αδειών (θεματικές, γενικού περιεχομένου μη ενημερωτικές, περιφερειακές κλπ) και η πλήρης αξιοποίηση του διαθέσιμου φάσματος. Τούτο προκύπτει ευθέως από την κατηγορηματική αντίδρασης της Επιτροπής για το ενδεχόμενο να μην αξιοποιηθεί τελικώς και συνολικά το φάσμα. Και μάλιστα ενώ προ μηνών η κυβέρνηση επικαλούμενη των έωλη μελέτη της Φλωρεντίας έλεγε ακριβώς τα αντίθετα».

Κάνοντας σαφή αναφορά στην αυριανή σύσκεψη του ΣτΕ για τις προσφυγές τηλεοπτικών σταθμών για τις άδειες, στην ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ σημειώνεται ότι «το Συμβούλιο της Επικρατείας ασφαλώς και προφανώς θα συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα και θα προασπίσει το Σύνταγμα, το κοινοτικό κεκτημένο και τις αρχές που διέπουν μια ευνομούμενη πολιτεία».

Καταλήγοντας η ΕΙΤΗΣΕΕ διαπιστώνει ότι ο αρμόδιος υπουργός όφειλε να αναστείλει τον εν εξελίξει διαγωνισμό και να καλέσει σε ουσιαστική διαβούλευση κόμματα και φορείς, ώστε να δοθούν νομικά οι αναγκαίες εγγυήσεις και να μη διασυρθεί η Ελλάδα με παραπομπές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top